Achtste startplaats Zonta van den Goorbergh in Aragon

6
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Aragon | foto© Nico Schneider

Zonta van den Goorbergh heeft zich vrijdagmiddag op het Motorland Aragon Circuit als achtste weten te kwalificeren voor de dit weekend te verrijden twee afsluitende Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden van het seizoen. De laatste pole van het seizoen werd een prooi voor de Spanjaard Marcos Uriarte.

Tijdens de dit weekend te verrijden Gran Premio Michelin de Aragon komen ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs in actie voor hun twee afsluitende wedstrijden van het seizoen. Vrijdag werden er twee vrije trainingen en de kwalificatie verreden, een kwalificatie waarin de startplaatsen werden verdeeld voor de op zaterdag en zondag te verrijden races.

Aan de start ook het jonge Nederlandse talent Zonta van den Goorbergh. De zoon van voormalig Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh begon echter verre van fit aan het afsluitende weekend van het seizoen in Aragon vanwege zijn een week geleden in Misano bij een crash opgelopen voetblessure. Ondanks dat Van den Goorbergh zich op krukken voortbewoog door de Spaanse paddock was dit niet het grootste probleem, een griepje en koorts eerder in de week zorgden ervoor dat de jonge Nederlander nog niet helemaal fit voelde.

Tijdens de eerste vrije training wist Van den Goorbergh echter een keurige twaalfde rondetijd op de klok te zetten in een sessie waar de eerste drie plaatsen op de tijdlijst werden ingenomen door het Spaanse trio Pedro Acosta, David Salvador en Marcos Uriarte.

Tijdens de tweede vrije training had Van den Goorbergh het iets lastiger, mede door de moeilijkere omstandigheden – veel wind – maar ondanks dat werd deze sessie afgesloten met een veertiende rondetijd achter zijn naam. In deze sessie was het de Japanner Haruki Noguichi die het snelst was en de Spanjaarden Acosta en Salvador terug wist te verwijzen naar respectievelijk de tweede en derde plaats op de lijst.

Even voor de klok van 18:00 uur gingen vervolgens de lichten op groen voor de kwalificatie. Hierin stond Van den Goorbergh zijn mannetje door de achtste rondetijd op de klok te zetten en daarmee een startplaats op de derde startrij af te dwingen.

De laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup pole werd een prooi voor Uriarte voor Salvador en Alex Escrig.

Carlos Tatay, die een week geleden in Misano al tot 2019 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen werd gekroond, staat dit weekend niet aan de start in de klasse. De Spanjaard laat dit laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup weekend van het seizoen schieten vanwege zijn deelname aan de Moto3 race op hetzelfde circuit (wildcard).

Races
Zaterdagmiddag om 16:30 uur staat in Aragon de eerste race op het programma terwijl de jonge talenten zondagmiddag om 16:00 uur van start gaan voor de tweede race van het weekend en tevens hun allerlaatste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van dit seizoen.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App