Acosta het snelst in Training 3 met nieuw ronderecord, Van den Goorbergh tiende

2388
Zonta van den Goorbergh - Red Bull Ring | © Randy van Maasdijk

Pedro Acosta was zaterdagochtend het snelst in de derde training voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring voor Somkiat Chantra en Ai Ogura. Zonta van den Goorbergh reed een keurige tiende tijd in deze sessie en eindigde daarmee als elfde op de gecombineerde tijdlijst waarmee hij een plaats in Q2 heeft bemachtigd. Fieten Olie Racing GP teamgenoot Barry Baltus komt dit weekend niet meer in actie. 

Evenement: CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich
Circuit: Red Bull Ring
Categorie: Moto2
Tijd: 09:25 – 09:55 uur
Sessie: Training 3
Omstandigheden: Bewolkt, 20°C

Zaterdagochtend om 09:25 uur begon de derde training voor de Moto2 klasse op een nog bewolkte Red Bull Ring in Oostenrijk. Barry Baltus werd ‘s ochtends voorafgaand aan de sessie unfit verklaard omdat hij eerder deze week drie tenen brak bij een crash tijdens een supermotardtraining. Ondanks dat de Fieten Olie Racing GP coureur op vrijdag nog op een verdienstelijke vijftiende plaats eindigde mocht hij van de Medical Director dus niet meer in actie komen.

Het tempo lag meteen hoog in deze sessie maar er waren ook valpartijen voor Tony Arbolino (bocht 7) en Joe Roberts (bocht 2). Vooral de machine van de Italiaan was flink gehavend.

Aan het einde van de sessie werden er nieuwe banden gemonteerd om een plaats in de top veertien te bemachtigen. Pedro Acosta reed met een 1’33.523 een nieuw Moto2 ronderecord voor Honda Team Asia coureurs Somkiat Chantra en Ai Ogura. Zonta van den Goorbergh reed een zeer verdienstelijke tiende tijd in deze sessie waarmee hij als elfde eindigde op de gecombineerde tijdlijst. Het is de vierde keer dit seizoen dat de Nederlander een plaats in Q2 heeft bemachtigd.

Uitslag:

  1. Pedro Acosta – Kalex | 1’33.523
  2. Somkiat Chantra – Kalex | +0,293
  3. Ai Ogura – Kalex | +0,572
  4. Albert Arenas – Kalex | +0,640
  5. Celestino Vietti – Kalex | +0,651

11. Zonta van den Goorbergh – Kalex | +1,026
23. Bo Bendsneyder – Kalex | +1,667

Klik hier voor de volledige gecombineerde uitslag

Volgende sessie: Kwalificatie
Tijd: 13:45 uurHandige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’