Acosta ook het snelst tijdens tweede dag Jerez test, Bendsneyder elfde

4071
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© SAG Team

Pedro Acosta heeft ook woensdag tijdens de tweede en afsluitende testdag op het circuit van Jerez de snelste rondetijd laten noteren. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur was met een snelste ronde van 1’41.309 het snelst voor Aron Canet en Alonso Lopez. Bo Bendsneyder was met de elfde rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

De tweedaagse privé test op Circuito de Jerez Angel Nieto zit er voor de Moto2 coureurs op. Woensdag tijdens de tweede dag kon er opnieuw gereden worden onder nagenoeg ideale omstandigheden.

Was het tijdens de eerste dag Pedro Acosta die na afloop de lijst aanvoerde met een snelste rondetijd van 1’41.549, de Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur deed er woensdag nog een schepje bovenop door een snelste ronde van 1’41.309 te laten noteren. Met deze tijd was de Spanjaard opnieuw de snelste man van de dag voor zijn landgenoten Aron Canet en Alonso Lopez, de Italiaan Tony Arbolino en de Brit Sam Lowes

Acosta’s nieuwe teamgenoot Albert Arenas noteerde de zesde rondetijd voor de dit seizoen in de klasse terugkerende Lukas Tulovic, Joe Roberts, de in Nederlandse dienst rijdende Barry Baltus en Manuel Gonzalez.

Bo Bendsneyder sloot deze tweede dag af als elfde terwijl Fieten Olie Racing GP coureur Zonta van den Goorbergh woensdag de twintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

Verslag en tijden dag 1: Acosta het snelst tijdens eerste testdag in Jerez, Bendsneyder 17e

Samengestelde tijdlijst na twee dagen
Op deze lijst voert Acosta ook het veld aan voor Canet, Lopez, Arbolino en Somkiat Chantra die zijn snelste rondetijd van deze test liet noteren tijdens de openingsdag.

De Moto2 teams pakken nu hun spullen in om zich donderdag te melden in Portimão en te voegen bij de Moto3 teams voor de vrijdag, zaterdag en zondag op het Portugese circuit te verrijden Official Moto3 & Moto2 Test, de enige officiële test voor aanvang van het 2023 seizoen.

Volledige uitslag dag 2: