Acosta pakt Oostenrijkse Moto2 pole, Van den Goorbergh dertiende

1896
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Randy van Maasdijk

Pedro Acosta vertrekt zondag op de Red Bull Ring vanaf de Moto2 pole tijdens de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich. De Red Bull KTM Ajo coureur was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Ai Ogura en Celestino Vietti. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich op een keurige dertiende plaats, zijn beste Moto2 kwalificatie tot nu toe op een droge baan.

Evenement: CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich
Circuit: Red Bull Ring
Categorie: Moto2
Tijd: 13:45 – 14:25 uur
Sessie: Kwalificatie
Omstandigheden: Zonnig, 28°C

Zaterdagmiddag om 13:45 uur begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op een zonnige Red Bull Ring.

Q1
De coureurs die na de drie trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie. De Red Bull Ring is één van de moeilijkere circuits voor Bo Bendsneyder en dat blijkt ook dit weekend weer het geval te zijn, toch begon de Nederlander sterk aan deze sessie en leek hij zich te kunnen mengen in de top vier voor een plaats in Q2. Uiteindelijk was het Sergio Garcia die met een snelste ronde van 1’35.079 na afloop de lijst aanvoerde terwijl Bendsneyder met een zesde rondetijd net naast plaatsing voor Q2 greep en zondag als twintigste op de grid aan de race mag beginnen.

Uitslag Q1:

 1. Sergio Garcia – Kalex | 1’35.079
 2. Lukas Tulovic – Kalex | +0,071
 3. Dennis Foggia – Kalex | +0,086
 4. Darry Binder – Kalex | +0,095
 5. Izan Gueavara – Kalex | +0,143
 6. Bo Bendsneyder – Kalex | +0,210

Klik hier voor de volledige uitslag

Q2
Achttien coureurs, met daarbij de jonge Nederlander Zonta van den Goorbergh, begonnen aan Q2. Voor klassementsleider Pedro Acosta begon deze sessie met tegenslag. De Red Bull KTM Ajo coureur kwam meteen in de beginfase ten val in bocht twee. Gelukkig voor de Spanjaard kon hij snel zijn kwalificatie hervatten.

De volgende crash kwam even later op naam van Aron Canet, ook hij kwam net als zijn landgenoot op nagenoeg dezelfde plaats ten val. In tegenstelling tot Acosta betekende dit voor Canet echter wel een vroegtijdig einde van de sessie.

Terwijl Sam Lowes en Fermin Aldequer in de laatste minuten onderuit schoven was het Acosta die zijn klasse toonde en ondanks zijn val in de beginfase de snelste rondetijd op de klok wist te zetten en de pole voor zich opeiste.

Ook Van den Goorbergh, die het dit weekend voor het eerst sinds lange tijd dit weekend moet doen zonder de hulp van zijn vader Jurgen, hield zich kranig in deze kwalificatie door de dertiende rondetijd op de klok te zetten.

Uitslag Q2:

 1. Pedro Acosta – Kalex | 1’34.040
 2. Ai Ogura – Kalex | +0,271
 3. Celestino Vietti – Kalex | +0,406
 4. Jake Dixon – Kalex | +0,492
 5. Somkiat Chantra – Kalex | +0,550

13. Zonta van den Goorbergh – Kalex | +1,042

Volgende sessie: Race
Tijd: Zondagmiddag 12:15 uurHandige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’