Pedro Acosta heeft vrijdagmiddag pole position behaald in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op Motorland Aragón voor Daniel Holgado en David Alonso. Zonta van den Goorbergh was de snelste Nederlander op de vijfde plaats, Collin Veijer kwalificeerde zich als tiende.

Dit weekend komen de coureurs van de Red Bull MotoGP Rookies Cup weer in actie. Het is pas hun derde raceweekend van 2020 nadat ze twee achtereenvolgende weekenden op de Red Bull Ring in actie kwamen in augustus. Zowel dit weekend als volgend weekend zullen de Rookies twee races rijden op Motorland Aragón.

In beide vrije trainingen was Pedro Acosta het snelst, de Spanjaard zal volgend seizoen debuteren in de Moto3 klasse bij het Prüstel GP team. Collin Veijer stond na de twee vrije trainingen als zesde op de tijdlijst, Zonta van den Goorbergh was tiende. Echter waren de twee vrije trainingen nog niet zo belangrijk voor het verdere verloop van het weekend want aan het einde van de middag werden de startplaatsen voor beide races bepaald in de 25-minuten durende kwalificatiesessie.

Ook in de kwalificatiesessie was Pedro Acosta het sterkst, met een 2’01.855 wist de Spanjaard pole position te behalen voor Daniel Holgado en David Alonso. David Muñoz kwalificeerde zich als vierde voor Nederlander Zonta van den Goorbergh. Daarachter eindigden David Salvador, Izan Guevara, Metteo Bertelle, Billy van Eerde en Nederlander Collin Veijer in de top tien.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op Motorland Aragón gaat zaterdagmiddag om 16:30 uur van start en is live te volgen via Red Bull TV.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App