De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van 2020, zaterdag op de Oostenrijkse Red Bull Ring, is gewonnen door de Spanjaard Pedro Acosta. Zonta van den Goorbergh was op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander terwijl Collin Veijer debuteerde in de klasse met een keurige veertiende plaats.

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het seizoen 2020 werd zaterdagmiddag verreden op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Waren de weersvoorspelling vooraf heel erg slecht, de zeventiende ronden tellende race werd verreden op een volledig droog circuit.

Als deze eerste race van het seizoen een voorteken is voor de rest van het seizoen dan staan ons nog een groot aantal spannende wedstrijden te wachten. Na zeventien ronden was het de Spanjaard Pedro Acosta die als eerste de finish passeerde voor zijn landgenoten David Munoz en Daniel Holgado.

Net als tijdens de kwalificatie was David Alonso – eigenlijk ook een Spanjaard maar aangezien hij in het bezit is van een dubbel paspoort en er al teveel Spanjaarden in de klasse zijn werd hij ingeschreven als Columbiaan – met de vierde plaats de enige niet Spanjaard in de top vijf, een top vijf die werd gecompleteerd door David Salvador.

Zonta van den Goorbergh kwam oorspronkelijk als achtste over de finish maar werd uiteindelijk als negende geklasseerd, dit vanwege een groot aantal penalty na afloop van de race (1 positie). Van den Goorbergh reed een ijzersterke race, reed zelfs enige tijd op de derde plaats om deze vervolgens na een aantal prachtige gevechten binnen de kopgroep af te sluiten met een keurige top tien klassering.

Ook de dit weekend in de klasse debuterende Collin Veijer kan terugkijken op een zeer verdienstelijk eerste race. Het jonge wegrace talent uit Staphorst kende een goede start van de race maar verloor door een klein foutje de aansluiting met de kopgroep. Na zich op een zeer verdienstelijke wijze terug geknokt te hebben in de kopgroep kreeg de Staphorster een longlap penalty aan zijn broek. Ondanks deze penalty wist hij zich vervolgens nog keurig staande te houden en als veertiende de finish te passeren.

Zondagmiddag krijgen Van den Goorbergh en Veijer en hun 23 Red Bull MotoGP Rookies Cup collega’s nogmaals een kans om hun talenten te tonen in de tweede race van het weekend. Deze race gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start en is live te volgen via redbulltv.com of o.a. via Racesport.nl facebook middels een video party.

Meer details van de race zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App