Na Mattia Pasini, Jonas Folger en Bradley Smith zal Adam Norrodin tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini als vervanger op gaan treden van de nog steeds geblesseerde Khairul Idham Pawi binnen Petronas Sprinta Racing. Dit nieuws heeft het Maleisische Moto2 middels een persbericht bekend gemaakt.

Adam Norrodin zal zich volgend weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voegen bij het Petronas Sprinta Racing Moto2-team. De Maleisische coureur zal tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini zijn landgenoot Khairul Idham Pawi vervangen die nog steeds herstellende is van een ernstige handblessure. Norrodin is geen onbekende voor het team, hij kwam van 2016 tot en met 2018 uit voor het team in de Moto3-klasse.

Norrodin, die momenteel actief is in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol voor het SIC Junior Team, heeft de nodige ervaring in de middenklasse, maar krijgt met deze invalbeurt wel de mogelijkheid voor het eerst kennis te maken met de nieuwe Triumph-krachtbron. Het zal tevens het Grand Prix debuut worden voor Norrodin als Moto2 coureur.

Adam Norrodin: “Het is jammer dat KIP (Khairul Idham Pawi) nog niet in staat is om deel te nemen aan de race, maar ik ben echt blij dat ik deze kans heb gekregen; het is als een droom die uitkomt. Er is iets nieuws voor mij om te leren, maar het zal interessant voor mij zijn – het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik moet Razlan en het team enorm bedanken voor het feit dat ze nog steeds in me geloven. Het zal geweldig zijn om terug te keren in het wereldkampioenschap, want ik heb de druk gemist, de mensen en hoeveel je er elk weekend leert. De motor zal een beetje anders zijn dan ik gewend ben, mijn belangrijkste focus voor het weekend is om te proberen de motor te leren kennen om me voor te bereiden op de toekomst. Voor mij is het een geweldige kans, maar ik hoop ook dat KIP zich snel kan herstellen en terug kan keren in het kampioenschap om zijn potentieel te laten zien.”

De actie op de Grand Prix van San Marino begint op 13 september, met een wedstrijddag op het Misano-circuit op zondag 15 september.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App