Aegerter winnaar MotoE race Gran Premio Red Bull de Andalucía

10
dominique-aegerter
Dominique Aegerter (77) | foto© motogp.com

Dominique Aegerter is zondagochtend in Jerez winnaar geworden van de tweede FIM Enel MotoE World Cup race. De Zwitser kwam in de zes ronden tellende race als winnaar over de finish voor Jordi Torres en Mattia Casadei.

Na zaterdag al de pole voor zich te hebben opgeëist was het zondagochtend in de race ook Dominique Aegerter die het snelst was en de tweede FIM Enel MotoE World Cup race op zijn naam wist te schrijven.

Achter Aegerter, die al snel in de race een gaatje wist te slaan op de rest van het veld, gebeurde er veel. Zo schakelden Matteo Ferrari en Eric Granado – winnaar van de eerste race van het seizoen – zichzelf in een onderling duel uit voor de overig twee podiumplaatsen uit vanwege een crash. Nadat de twee podiumkandidaten zichzelf uit hadden geschakeld was de weg vrij voor Jordi Torres om in zijn tweede race naar het podium te rijden. De Spanjaard eindigde als tweede terwijl de derde en laatste podiumplaats een prooi werd voor de Italiaan Mattia Casadei.

Veteraan Alex de Angelis passeerde als vierde de finish gevolgd door Niccolo Canepa, Lukas Tulovic, Mike di Mieglio, Josh Hook, Xavier Simeon en Xavi Cardelus.

Meer details van de race zijn te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App