AJC: Glenn van Straalen wint KTM RC390 Cup race in Assen

69
straalen
Glenn van Straalen & Bibi Damen | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Glenn van Straalen heeft vanaf de laatste startplaats de KTM RC390 cuprace van de ADAC Junior Cup gewonnen. Op Het TT Circuit Assen versloeg hij zondagmiddag Bibi Damen en Milan Merkelbagh. Polesitter Koen Meuffels kwam niet aan de finish. 

Bij de start nam polesitter Meuffels direct de leiding in handen, maar door een fout in de eerste ronde ging hij onderuit en zag een goede klassering in rook opgaan. Hierdoor kreeg Bibi Damen de leiding in handen en kreeg ze Dennis van Melzen en Milan Merkelbagh achter haar aan.

Al snel sloeg ze een gat van meer dan vier seconden op de achtervolgers en leek ze de winst veilig te stellen. Vanaf de laatste startplaats kwam echter Glenn van Straalen met rasse schreden naar voren. De coureur die door zijn WorldSSP300 deelname niet mocht trainen op de KTM was bijna twee seconden per ronde sneller. Met vier ronden te gaan verschalkte hij Damen en was daarna gevlogen.

Van Straalen pakte uiteindelijk nog bijna drie seconden voorsprong op Damen die dus een knappe tweede plaats voor zich opeiste. Milan Merkelbagh wist op de meet net aan Guus Boes achter zich te houden voor de derde plaats, waarbij het verschil nog geen halve seconde was. Dennis van Melzen eindigde na een mindere slotfase als vijfde. Dianne Geesink passeerde de streep als zesde waarbij ze Roy Voermans achter zich hield. Rien den Ouden, Ryan Vos en Rick Kooistra maken de top tien vol.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag