Alastair Seeley in 2019 met Be Wiser Ducati naar North West 200

19
alaistar-seeley
Alastair Seeley | foto© Be Wiser Ducati Racing

Alastair Seeley zal in 2019 op een snelle Be Wiser Ducati V4R aan de start verschijnen tijdens het bekende en historische International North West 200 Roadracing evenement.

Alastair Seeley is met 24 overwinningen de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de International North West 200. In 2019 is de 39-jarige Brit er dan ook op gebrand om zijn 25e overwinning te scoren tijdens het bekende roadracing evenement.

Alastair Seeley: “Ik aas op mijn 25e overwinning tijdens de North West 200 en ik wil echt weer een Superbike-race winnen. Ik weet dat het PBM-team me daarbij zal helpen door een geweldige machine, de nieuwe Be Wiser Ducati V4R, beschikbaar te stellen. Iedereen zag vorige weekend waartoe de Ducati in staat was tijdens de openingsronde van het World Superbike Championship op Phillip Island. Ik ben dan ook erg enthousiast om op deze fiets te mogen rijden tijdens de North West 200.”

Het PBM Be Wiser Ducati team wist de laatste drie Superbike-races te winnen tijden het North West 200 evenement. Dit gebeurde echter met Seeley’s belangrijkste rivaal Glenn Irwin. Irwin is nu overgestapt naar Kawasaki en met Seeley’s komst naar Be Wiser Ducati zullen de twee kemphanen van 12 t/m 18 mei met elkaar de strijd aan gaan voor de overwinning op het 8,9 mijl lange Britse stratencircuit.

Alastair Seeley: “PBM heeft veel succes gehad tijdens de North West 200, maar dit is een nieuw hoofdstuk in een nieuw boek voor het team met de nieuwe V4R machine. Er kunnen kinderziektes aan het licht komen met een nieuwe fiets, maar hopelijk hebben de BSB-rijders van PBM, Josh Brookes en Scott Redding, deze voor mij opgelost voordat ik voor de eerste keer op deze fiets stap.”

Seeley zal in 2019 ook deelnemen aan de North West 200 Supersport races. Dit zal hij doen op een EHA Racing R6 Yamaha, de machine waarop hij dit seizoen ook deel zal nemen aan het British Supersport Championship.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App