Albert Arenas heeft ook tijdens de tweede vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini de snelste tijd laten noteren. De Spanjaard was vrijdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst voor Tony Arbolino en Ayumu Sasaki.

De Moto3 coureurs begonnen even na het middaguur op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan het tweede vrije training van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. De sessie begon zonder Can Oncu, de Red Bull KTM Ajo coureur bleek een gebroken sleutelbeen overgehouden te hebben aan zijn crash eerder op de dag tijdens de eerste vrije training. Het Turkse talent zal derhalve dit weekend niet meer in actie komen, zijn plaats wordt voor de rest van het weekend ingenomen door zijn tweelingbroer Deniz.

Nadat de coureurs na afloop van de eerste vrije training al klaagden over het gebrek aan grip op het circuit bleek dit issue ook tijdens deze tweede sessie van de dag een hot item. Dit in combinatie met de hogere temperaturen zorgde ervoor dat de snelste rondetijd, een tijd van 1’42.824 gereden door Albert Arenas tijdens FP1, lang buiten bereik bleef. Met nog vijf minuten te gaan was het Lorenzo Dalla Porta die met een rondetijd van 1’43.142 nog het snelst was, maar het venijn zat ook in deze tweede vrije training opnieuw in de staart.

Na het spelletje wie durft het langst te wachten en wie weet de beste slipstream wisten veel rijders hun rondetijden nog wel aan te scherpen. Wie dat niet lukte was Aron Canet, de Sterilgarda Max Racing Team coureur kwam in de slotfase hard ten val. Uiteindelijk was het Arenas die ook in deze sessie het snelst was, echter kwam de Spanjaard niet aan zijn eigen snelste rondetijd uit de eerste vrije training.

Met een snelste rondetijd van 1’43.017 was het ook dit keer de Sama Qatar Angel Nieto Team coureur die na afloop de lijst aanvoerde voor John McPhee, Tony Arbolino, Ayumu Sasaki en Romano Fenati.

Lorenzo Dalla Porta sloot deze sessie af als zesde gevolgd door Andrea Migno, Ai Ogura, Jaume Masia en Tatsuki Suzuki.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Deze lijst wordt vanzelfsprekend ook aangevoerd door Arenas voor Niccolo Antonelli, Rodrigo, McPhee en Arbolino.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App