De eerste Moto3 race van 2020 is zondagmiddag gewonnen door Albert Arenas. De Spanjaard was in de achttien ronde tellende race op het Losail International Circuit het snelst voor John McPhee en de na een penalty van Jaume Masia als derde geklasseerde Ai Ogura.

De Moto3 coureurs kwamen zondagmiddag op het Losail International Circuit in Qatar als eerste in actie voor hun 18 ronden tellende wedstrijd van de QNB Grand Prix of Qatar. In een meer dan spannende race waar in eerste instantie nagenoeg het gehele veld als één lange trein over het nabij Doha gelegen denderde, er gedurende elke ronde meerde positiewisselingen in nagenoeg het gehele veld te zien waren denderden na 18 ronden de eerste tien coureurs binnen een seconde van elkaar over de finish.

Albert Arenas trok in de grote groep aan het langste eind en passeerde als winnaar de finish voor John McPhee en Jaume Masia. De Leopard Racing coureur krijgt bij binnenkomst echter te horen dat hij in de laatste ronde een foutje heeft gemaakt (tracklimit overgeschreven) en een positie in de uitslag teruggezet wordt. De derde plaats en laatste podiumpositie ging hierdoor naar de Japanner Ai Ogura.

Niet veel later blijkt dat veel meer coureurs een positie kwijtraakten door een vergelijkbare actie van Masia.

De Leopard Racing coureur werd hierdoor als vierde geklasseerd voor Tasuki Suzuki, Gabriel Rodrigo, Jermy Alcoba, Filip Salac, Dennis Foggia en Raul Fernandez.

Crashes in deze eerste Moto3 race van het seizoen waren er voor Celestino Vietti en Darryn Binder.

 

Met zijn overwinning bezorgde Arenas KTM de honderdste Grand Prix zege. De Oostenrijkse motorenfabrikant behaalde zeges in zowel de 125cc, 250cc, Moto3 als ook in de Moto2 categorie

Een uitgebreid verslag van deze race via de volgende link: Liveblog: Grand Prix of Qatar – zondag

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App