Is de overstap van Pol Espargaró na dit seizoen van KTM naar Honda een gerucht of al een uitgemaakte zaak? Repsol Honda teammanager Alberto Puig wilde er vrijdagavond het volgende over kwijt.

Het nieuws dat Pol Espargaró zijn huidige werkgever KTM heeft laten weten dat hij zijn na dit seizoen aflopende contact niet gaat verlengen en dat het gerucht dat hij vanaf komend seizoen de nieuwe teamgenoot gaat worden van Marc Marquez binnen het Repsol Honda Team heeft veel stof doen opwaaien.

Met name het feit dat er dit seizoen nog geen race is verreden en dat er met deze overstap nu al geen plaats meer zal zijn binnen het Repsol Honda Team voor Alex Marquez – nog zonder dat hij een wedstrijden gereden heeft voor het team – houdt de gemoederen flink bezig.

Naast bovengenoemde feiten zal een aankondiging van deze overstap een heleboel vragen oproepen over waar andere rijders komend seizoen terecht zullen komen. Kortom, het spel is op de wagen.

Repsol Honda teammanager Alberto Puig ontkend echter dat Pol Espargaró een handtekening heeft gezet onder een contract met zijn team, sterker nog de Spanjaard laat weten dat er naast Marc Marquez nog niemand anders een Repsol Honda contract op zak heeft voor na dit seizoen.

Alberto Puig: “HRC denkt altijd aan het heden en de toekomst wat betreft haar structuur, van de lichtere categorieën tot aan de MotoGP. Door de omstandigheden waarin we ons bevinden, ontwikkelt dit seizoen zich niet op een gebruikelijke manier, maar dat betekent niet dat Honda stopt met het plannen van de best mogelijke toekomst voor al hun rijders. We hebben op dit moment geen contract getekend met iemand die we nog niet officieel bevestigd hebben.”

Uit bovengenoemde uitspraak kunnen we een tweetal zaken opmaken. Ten eerste dat Pol Espargaró nog geen Honda contract heeft getekend, ten tweede dat de Spaanse teammanager niet ontkend dat er interesse of al een mondeling akkoord is met de huidige KTM-coureur. Puig kennend reageert hij doorgaans als door een wesp gestoken als dergelijk nieuws de ronde doet wat zijn team aangaat en er geen kern van waarheid in zit.

Gevolgen
Nu we er genoeglijk van uit kunnen gaan dat een officiële bevestiging van bovenstaand nieuws slechts nog een kwestie van tijd is, rijst de grote vraag hoe Honda dit varkentje intern gaat wassen. Het meest voor de hand liggend, en zoals ook inmiddels ook al is uitgelekt, zal Alex Marquez na dit seizoen binnen de Honda familie worden overgeplaatst naar het LCR Honda Team. In dit geval zal dus Cal Crutchlow of Takaaki Nakagami plaats moeten maken voor de komst van de 2019 Moto2 wereldkampioen.

LCR Honda teammanager Lucio Cecchinello laat echter weten dat Honda op dit moment zowel met Crutchlow als ook met Nakagami in gesprek is over een verlenging van hun na dit seizoen aflopende contracten. Cecchinello zegt er echter niet bij of dit voor een verlenging is binnen de MotoGP klasse of een langer verblijf binnen de Honda-familie. Op dit moment is Honda er namelijk ook veel aan gelegen om goed voor de dag te komen als team in het FIM Superbike World Championship. Het zou dus ook zomaar eens kunnen dat men één van de twee huidige LCR Honda Team coureurs komend seizoen graag ziet als nieuwe teamgenoot van Alvaro Bautista. Eén ding lijkt ons daarbij echter wel duidelijk, dat zal dan Nakagami moeten zijn, dit aangezien Crutchlow zich de afgelopen tijd in niet misverstane bewoordingen heeft uitgelaten en een terugkeer als coureur naar het WorldSBK voor zichzelf heeft uitgesloten. Hoeveel credits de Brit echter nog heeft bij de Honda-bazen is ook nog maar de vraag. Het is een publiek geheim dat Crutchlow zich de afgelopen tijd niet heel populair heeft gemaakt binnen de top van Honda, dit nadat hij weigerde om in te gaan op de vraag van Honda om het merk te vertegenwoordigen tijdens de 2020 editie van de Suzuka 8H Endurance World Championship race. En de kenners weten hoe belangrijk dit historische evenement is voor de Japanse motorfabrikanten, en dus ook Honda.

Hoe dan ook, hoe het ook allemaal verder gaat en af gaat lopen…….vooralsnog is het eerst nog wachten op een officiële bevestiging van het nieuws dat Pol Espargaró komend seizoen daadwerkelijk in de Repsol Honda kleuren van start zal gaan in de koningsklasse.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App