Alberto Puig: ‘Lorenzo zal er alles aan doe om er in Brno weer bij te zijn’

119
alberto-puig
Alberto Puig (l) en Jorge Lorenzo (r) | foto© Repsol media

Repsol Honda Team Manager Alberto Puig is ervan overtuigd: Jorge Lorenzo zal er tijdens zijn vakantie alles aan doen om er begin augustus tijdens de Tsjechische Grand Prix op het circuit van Brno weer bij te zijn.

De laatste Grand Prix voor de zomerstop, het afgelopen weekend op het Duitse Sachsenring circuit, was een weekend met dubbele gevoelens voor het Repsol Honda Team. Aan de ene kant was er de tiende overwinning op rij op het Duitse circuit van Marc Marquez, aan de andere kant was er de afwezigheid van Jorge Lorenzo die thuis op de bank in zijn woonplaats Lugano de actie noodgedwongen moest volgen vanwege een tijdens de Dutch TT Assen opgelopen blessure.

Naast de afwezigheid van Lorenzo op de Sachsenring doken er zondag’s ook nog eens geruchten op dat Lorenzo twijfelde aan een comeback op het hoogste niveau en dat hij zijn vakantie op de Malediven wilde gebruiken om goed na te denken en hierover een beslissing te willen nemen.

Lees ook: Zevende blessure in 10 maanden voor Lorenzo, hoeveel pech kan je hebben?
Lees ook: Stopt Jorge Lorenzo als actief MotoGP coureur?
Lees ook: Honda blijft geloven in capaciteiten van Jorge Lorenzo

Nadat Puig op de Sachsenring al kort liet weten niet op de hoogte te zijn van de plannen van Lorenzo en eerder deze week de hoogste baas van de Honda Racing Corporation, Tetsuhiro Kuwata, al liet weten dat de positie van Lorenzo wat betreft Honda niet ter discussie staat heeft Puig nu in een gesprek met motogp.com laten weten dat hij er zeker van is dat Lorenzo er alles aan zal doen om er begin augustus in Brno weer bij te kunnen zijn.

Alberto Puig: “We hopen dat Jorge goed en snelt hersteld en hij zich in Brno weer bij ons kan voegen. Het team wacht op hem. Herstellen van een blessure als deze is zeker geen gemakkelijke opgave, maar we weten dat hij in zijn hart een kampioen is en hij zal vechten om in Brno in goede vorm en met hernieuwde motivatie terug te kunnen keren.”

Puig stond niet alles stil bij het herstel en de terugkeer van Lorenzo, volgens de Spanjaard zal het team er ondanks de dominantie van Marquez in de eerste helft van het seizoen er alles aan doen om ook in de tweede seizoenhelft goed voor de dag te kunnen blijven komen.

Alberto Puig: “We kijken altijd vooruit en blijven werken aan de toekomst. Nu, tijdens het zomerreces, zullen we er zeker naar kijken waar we ons nog kunnen verbeteren en hebben we in Brno hetzelfde doel als altijd en dat is het winnen van de race. Dit is altijd ons doel. We moeten naar Brno gaan en doen alsof we 0 punten voorsprong hebben in de tussenstand van het kampioenschap. Zeker, de coureurs en de ingenieurs in Japan hebben nu even de tijd om te ontspannen en de accu een beetje op te laden om klaar te zijn voor de volgende race en de rest van het seizoen.”

De eerste Grand Prix na de zomerstop, de Monster Energy Grand Prix České republiky, wordt van 02 t/m 04 augustus verreden op het circuit van Brno in Tsjechië.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App