Aleix Espargaró zal de 2019 editie van zijn thuisrace op Circuit de Barcelona – Catalunya niet snel vergeten. De Spanjaard werd zondagmiddag op brute wijze van zijn motor gereden door teamgenoot Bradley Smith en heeft daar volgens de eerste berichten o.a. een gebroken dijbeen aan overgehouden.

Aleix Espargaró zal zo goed als zeker de eerstvolgende Grand Prix weekenden in Assen en op de Sachsenring moeten missen. De Aprilia coureur heeft namelijk aan zijn crash – veroorzaakt door zijn tijdelijke teamgenoot Bradley Smith – tijdens de MotoGP race van de Gran Premi Monster de Catalunya op zijn thuiscircuit een aantal vervelende blessures overgehouden.

Lees ook:  Smith, Rodrigo en Öncü ontvangen penalty’s na incidenten in Barcelona

De eerste berichten die uit het Dexeus Hospital in Barcelona zijn dat er sprake is van een breuk in het linker bovenbeen, een flinke kneuzing aan het gewricht en een grote vochtplek op de knie. Dit laatste zorgt ervoor dat er op de scans nog geen exacte diagnose gesteld kan worden van de eventuele schade aan de knie.

Over de ernst van de verwondingen en over het eventuele herstelproces zijn nog geen officiële mededelingen gedaan. Maandag zullen de artsen verder gaan met verder medisch onderzoek waarna er meer details bekend zullen worden over de aard en de ernst van de blessures.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App