Aleix Espargaró zal komend weekend niet aan de start verschijnen tijdens de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. De Aprilia coureur zal namelijk donderdag in Barcelona geopereerd worden, dit naar aanleiding van een zondag tijdens de MotoGP race op Phillip Island opgelopen handblessure.

Aleix Espargaró zal komend weekend de voorlaatste Grand Prix van het seizoen op het Sepang International Circuit noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De Aprilia coureur, die afgelopen weekend op het circuit van Phillip Island heel sterk voor de dag kwam, ondervind namelijk te veel hinder van zijn bij een val tijdens de MotoGP race gebroken (fourth metacarpus) linkerhand.

De Spanjaard wilde het in eerste instantie proberen in Sepang, maar zijn behandelende artsen adviseerden hem ‘na het zien van de foto’s’ dit niet te doen aangezien een operatie noodzakelijk was. Na uitvoerig overleg met zijn eigen arts heeft de Spanjaard besloten zo snel als mogelijk terug te keren naar huis om donderdag in Barcelona een operatie te ondergaan. Op deze manier moet de Aprilia coureur weliswaar de Grand Prix op het Sepang International Circuit missen, maar hoopt hij op tijd hersteld te zijn voor de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia.

Aleix Espargaró: “Het idee was in eerste instantie om een operatie te vermijden en hier in Maleisië het te proberen. Helaas dwingt de situatie mij om terug naar huis te gaan voor een operatie, zodat ik volledig kan herstellen voor de laatste race in Valencia. In overleg met Dr. Mir is afgesproken dat de operatie donderdag aanstaande in Barcelona zal plaatsvinden. Het was zondag een ongelukkige crash, maar ik ben nu al gefocust op de laatste race van het seizoen, een weekend waarin ik de ware potentie van de Aprilia RS-GP wil aantonen.”

Het Aprilia Racing Team Gresini zal in Sepang geen vervanger voor Espargaró inzetten.

 

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag