Aleix Espargaró heeft vrijdagochtend het ziekenhuis van Chemitz mogen verlaten. De Aprilia coureur verbleef er sinds zondag na zijn zware crash tijdens de warm-up van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Aleix Espargaró kwam zondagochtend tijdens warm-up van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland hard ten val. Even nadat de Aprilia coureur de snelste rondetijd op de klok gezet had ging het vervolgens mis in bocht vier op het Sachsenring circuit. Ondanks dat de oudste van de twee Espargaró broers zelf na de crash opstond werd de sessie middels een rode vlag situatie onderbroken aangezien de impact van de crash zorgde voor een leeggelopen airfence.

Terwijl broer Pol na de onderbreking de snelste tijd op de klok zette en voor het eerst sinds de intrede van KTM de Oostenrijkse machine bovenaan de lijst parkeerde na een officiële sessie werd Aleix overgebracht naar het medical centre.

Na een eerste medisch onderzoek op het circuit bleek dat de Aprilia bij de crash een flinke klap te verwerken had gekregen in met name de linkerkant van zijn ribben en hierdoor moeite had met ademhalen. De artsen besloten vervolgens hem over te brengen naar het ziekenhuis van Chemitz voor een uitgebreidere medische check.

Hier werd duidelijk dat er geen sprake was van breuken maar wel van een aantal forse kneuzingen in met name het borst- en linker ribbengebied. De artsen besloten vervolgens dat de 28-jarige Spanjaard een aantal dagen ter observatie in het ziekenhuis moest verblijven.

Vrijdagochtend kreeg de onlangs vader geworden Espargaró echter groen licht om het ziekenhuis te mogen verlaten en in het bijzijn van zijn vrouw Laura per vliegtuig terug te keren naar hun woonplaats in Andorra.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag