Aleix Espargaró zorgt voor oponthoud tijdens tweede MotoGP sessie in Jerez

57
Aleix-Espargaró
Aleix Espargaró | foto© Aprilia Racing

De tweede testsessie voor de MotoGP klasse op het circuit van Jerez de la Frontera is woensdagmiddag enige tijd onderbroken geweest door een rode vlag situatie. Olie in bocht 11, veroorzaakt door Aleix Espargaró, zorgde voor een reeks van crashes en de nodige vertraging.

De herstart van het 2020 MotoGP seizoen verloopt vooralsnog niet geheel naar wens. Nadat woensdagmiddag in het begin van de tweede negentig minuten durende MotoGP sessie eerst kort de stroom uitviel op het Circuit de Jerez Angel Nieto – net als een dag eerder op hetzelfde tijdstip – kreeg Aleix Espargaró te maken met een technisch probleem in bocht 11.

De Aprilia coureur liet daarbij een flink oliespoor achter met als gevolg dat een aantal coureurs ten val kwamen. Naast Aleix Espargaró zelf werden ook Pol Espargaró, Jack Miller, Alex Marquez en Danilo Petrucci het slachtoffer van het oliespoor.

Van de gevallen coureurs werd alleen Petrucci voor een medische check (pijnlijke schouder) overgebracht naar het medical centre, de overige coureurs kwamen met de schrik vrij en konden meteen terugkeren naar de pits.

Inmiddels is de sessie weer hervat en net voor het moment dat de lichten op groen gingen voor de nog 1 uur en 20 minuten durende sessie kwam het goede nieuws dat ook Petrucci OK was. De verwachting is echter wel dat de Italiaan de rest van deze sessie niet meer in actie zal komen.

Later meer…..

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App