Alessandro Zaccone naar Team Trentino Gresini MotoE

52
Alessandro-Zaccone
Fausto Gresini (l) en Alessandro Zaccone (r) | foto© Gresini Racing

Team Trentino Gresini MotoE gaat in 2020 van start in de FIM MotoE World Cup met regerend kampioen Matteo Ferrari en nieuwkomer Alessandro Zaccone. De 20-jarige Italiaan tekenende hiervoor eerder deze week een overeenkomst met het team van Fausto Gresini.

Alessandro Zaccone maakte de afgelopen jaren naam in het Italiaanse kampioenschap (CIV) waarin hij in 2014 kampioen werd in de CBR600RRR Cup. Het afgelopen seizoen was Zaccone actief in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol waarin hij achter kampioen Edgar Pons – die komend seizoen voor het team van Fausto Gresini uit gaat komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap – als derde eindigde in de titelstrijd.

Alessandro Zaccone: “Dit wordt zeker een interessante uitdaging en een compleet nieuwe uitdaging voor mij persoonlijk. Ik ben erg blij met deze kans en ook om me aan te sluiten bij Team Gresini – een droom die uitkomt. Ik zal mij 200% geven om het vertrouwen van Fausto in mij terug te betalen en ik verwacht een geweldig seizoen.”

Fausto Gresini: “Alessandro is een jong Italiaans talent en dat is precies het type coureur dat we zochten. Ik heb altijd gezegd dat het MotoE-project er één moet zijn voor de jonge rijders, dus ik ben blij dat ik deze kans kan geven aan een rijder die we als volwassen genoeg beschouwen om op het wereldtoneel een stapje verder te komen – na het dit jaar zo goed te hebben gedaan in de CEV Moto2-klasse. We willen ons in 2020 graag handhaven aan de top en met dit rijdersduo willen we proberen het nog beter te doen dan in 2019.”

Zaccone’s eerste shakedown samen met Team Trentino Gresini MotoE vindt plaats van 10-12 maart in Jerez de la Frontera – het circuit waar ook in het eerste weekend van mei de eerste FIM MotoE World Cup ronde van 2020 zal worden verreden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App