Alex Lowes breekt sleutelbeen tijdens training en mist Jerez Test

169
alex-lowes
Alex Lowes | foto© Kawasaki Racing

Alex Lowes heeft deze week zijn sleutelbeen gebroken als gevolg van een trainingsongeval en mist daardoor de door Kawasaki georganiseerde test op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Naar verluidt gaat het herstel zo’n drie maanden duren.

Zorgelijk nieuws op woensdagavond voor het Kawasaki Racing Team en fans van Alex Lowes. De Brit is ten val gekomen tijdens een training op Rocco’s Ranch. Veel MotoGP en WorldSBK coureurs rijden daar flattrack of motorcross, het ligt op steenworpafstand van het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Lowes was woensdag niet aanwezig in Jerez terwijl het Kawasaki Racing Team daar een test had gepland. De eerste berichten zijn dat de Engelsman zijn sleutelbeen heeft gebroken en daaraan geopereerd moet worden. De herstelperiode zou zo’n drie maanden gaan duren waardoor het eerste raceweekend op de WorldSBK kalender, van 23 t/m 25 april op het TT Circuit Assen, mogelijk in gevaar is.

Update 11-02-2021
Het Kawasaki Racing Team WorldSBK heeft inmiddels gereageerd en meer duidelijkheid gegeven over het ongeval en de blessures van hun protegé. De blessures lijken mee te vallen, was er in eerste instantie sprake van een sleutelbeenbreuk en beschadigde banden men kan nu meldden dat dit niet het geval is. Er is niets gebroken en alleen sprake van diverse kneuzingen. De artsen hebben de Brit wel te kennen gegeven dat het herstel enkele weken in beslag zal nemen en hij de komende weken geen zware inspanningen mag verrichten.