Home WorldSBK WorldSBK Alex Lowes: ‘Ik heb de hele race een lach op mijn gezicht...

Alex Lowes: ‘Ik heb de hele race een lach op mijn gezicht gehad’

152
Alex Lowes op het podium na race 1 - Phillip Island Grand Prix Circuit | foto© Russell Colvin

Alex Lowes maakte zaterdag zijn racedebuut met het Kawasaki Racing Team en deed dat niet onverdienstelijk. Nadat teamgenoot en wereldkampioen Jonathan Rea al vroeg was uitgeschakeld kende Lowes een zeer sterke slotfase en kwam hij met slechts 0,007 seconde verschil als tweede over de finish.

Ook Alex Lowes was één van de hoofdrolspelers in het spektakelstuk op zaterdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. De Brit kwam slechts 0,007 seconde tekort op winnaar Toprak Razgatlioglu, slechts één race in de WorldSBK geschiedenis kende een kleiner verschil tussen winnaar en de nummer twee. Met name de sterke eindfase van Lowes viel op nadat hij in het begin van de wedstrijd zich nog niet vooraan liet zien.

Na een aftastend begin van de race kende Alex Lowes een geweldige eindfase van de race en wist hij zich te mengen in de strijd voor de overwinning. Het was geen gemakkelijke prestatie maar zoals Lowes zelf meldde was dit waar hij gedurende de winter veel aan heeft gewerkt. De voormalig British Superbike kampioen maakte tijdens de tests veel kilometers op oude banden waardoor hij hoopt in de slotfase van races het verschil te kunnen maken. Na een lastige start op de Kawasaki ZX-10RR lijkt het langzaam maar zeker een beter huwelijk te worden tussen de Brit en de groene machine.

Alex Lowes – Kawasaki Racing Team – P2: “In mijn eerste race hadden de groene machine en ik een beetje een langzame start in de test, en was het moeilijk om me comfortabel te voelen. Maar iedere dag en iedere sessie werd het beter en ik wist kalm en geduldig te blijven. Dat was ook het verhaal van deze race. Ik voelde dat mijn band beter was dan die van de anderen aan het einde van de race en het was geweldig om hier deel van uit te maken. Ik hoop dat alle fans ervan genoten hebben. Ik had de hele race een glimlach op mijn gezicht en hopelijk hebben we morgen weer twee van zulke races. Ik heb ervan genoten, een geweldige race en ik kijk uit naar morgen.”

De Superpole race voor de WorldSBK klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit gaat zondag om 02:00 uur Nederlandse tijd (12:00 uur lokale tijd) van start met race 2 om 05:00 uur Nederlandse tijd (15:00 uur lokale tijd).