Alex Marquez zal van 2 t/m 4 februari ook deelnemen aan de zogenaamde MotoGP Shakedown Test in Sepang. De Repsol Honda Team coureur kan als MotoGP debutant deelnemen aan deze test vanwege de onlangs door de Grand Prix commissie aangepaste regels.

Van 07 t/m 09 februari aanstaande staat in Sepang de eerste Official MotoGP Test op het programma. Voorafgaand aan deze test wordt er de zogenaamde MotoGP Shakedown Test verreden, een driedaagse test waar tot op heden uitsluitend de MotoGP testcoureurs gerechtigd waren aan deel te nemen.

Begin februari zal het echter voor het eerst anders zijn, dit vanwege een aantal nieuwe regels. De Grand Prix commissie heeft namelijk besloten – in verband met de uitbreiding van het aantal Grand Prix weekenden en het inkrimpen van het aantal testdagen (van 9 naar 6) gedurende het seizoen – dat deze zogenaamde MotoGP Shakedown Test ook toegankelijk is voor de MotoGP teams met concessies (KTM en Aprilia). Naast de Aprilia en KTM-coureurs mogen volgens de nieuw opgestelde regels ook MotoGP debutanten gebruik maken van deze extra testmogelijkheid.

Voor het Repsol Honda Team een goede aangelegenheid om ook nieuwkomer in de klasse Alex Marquez in te schrijven voor deze extra testgelegenheid. De jongste van de twee broers zal hierdoor niet op 7 februari maar al op 2 februari aanstaande voor de eerste keer in de volledige Repsol Honda kleuren in actie komen. Nog belangrijker, hij krijgt hiermee drie extra dagen de gelegenheid om te wennen aan de voor hem nieuwe Honda RC213V.

Alex Marquez zal echter niet de enige MotoGP debutant zijn die in actie zal komen tijdens de MotoGP Shakedown Test, ook Brad Binder en Iker Lecuona (indien op tijd hersteld van zijn operatie) zullen van de partij zijn. Beide heren komen uit voor KTM, zij rijden dus niet alleen op basis van hun MotoGP Rookies status maar tevens vanwege het feit dat de KTM de status heeft van een team met concessies.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App