Alex Márquez ook in 2024 met Gresini Racing in MotoGP

1927
Alex Márquez - Silverstone | © Randy van Maasdijk

Alex Márquez zal ook in 2024 voor het Gresini Racing team uitkomen in de MotoGP klasse. De Spanjaard behaalde afgelopen zaterdag in de Sprint race op Silverstone zijn eerste overwinning in de koningsklasse en zal dus ook in 2024 op een Ducati zitten.

Op een ludieke manier maakte Gresini Racing woensdagavond bekend dat Alex Márquez ook in 2024 voor het Italiaanse team rijdt in de MotoGP klasse. De Spanjaard stapte dit jaar over naar het team nadat hij in 2020 voor het Repsol Honda Team reed en in 2021 en 2022 voor LCR Honda Castrol.

De jongste van de twee broers Marquez nam binnen het team de plaats in van Enea Bastianini en, ook al heeft hij de prestaties van de Italiaan tot dusver nog niet geëvenaard, het was meteen duidelijk dat de Ducati veel beter bij Márquez paste. Na een pole position in Argentinië en een derde plaats in de Sprint race aldaar behaalde hij afgelopen zaterdag zijn eerste overwinning in de MotoGP klasse door de Sprint race op Silverstone te winnen.

De grote vraag is nu wie in 2024 de teamgenoot van Alex Márquez bij Gresini Racing is. Fabio di Giannantonio lijkt zo goed als zeker te vertrekken terwijl namen als Franco Morbidelli, Johann Zarco Jake Dixon en Tony Arbolino momenteel de ronde doen.

Wordt vervolgd …Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’