Alex Márquez sluit vrijdag in Jerez als snelste af, Bendsneyder negentiende (audio)

131
marquez
Alex Marquez | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Alex Márquez heeft in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez Ángel Nieto de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag. Achter de Spanjaard waren het Lorenzo Baldassarri en Sam Lowes. Bo Bendsneyder eindigde als negentiende, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 22e en 26e tijd respectievelijk. 

Het was de snelste coureur van de ochtendtraining, Pecco Bagnaia, die verder ging waarmee hij de dag begonnen was en noteerde meteen de snelste tijd. Ook Nederlander Bo Bendsneyder kende een sterk begin en kwam naar de tiende tijd.

Niet voor iedereen verliep het zo goed aangezien Jorge Navarro ten val kwam in bocht 2 en Luca Marini een stevige crash meemaakte in de snelle bocht 4.

In de loop van de sessie was het Alex Márquez die de snelste tijd overnam voor een drietal Italianen bestaande uit Lorenzo Baldassarri, Mattia Pasini en Romano Fenati.

Tegen het einde van de sessie was er nog een hachelijk moment voor Bagnaia. De Italiaan was bezig met een snelle ronde maar kwam in de laatste bocht Isaac Viñales tegen waardoor de Spaanse SAG Racing coureur flink aan de kant werd gezet.

In de slotfase deed Márquez er een schepje bovenop en reed met een 1’42.537 de snelste Moto2 tijd van de dag. Achter de Estrella Galicia 0,0 MarcVDS coureur waren het Lorenzo Baldassarri en Sam Lowes. Verder waren het Fenati, Bagnaia, Binder, Mir, Pasini, Lecuona en Oliveira in de top tien. Bo Bendsneyder, besloot aan het einde geen nieuwe band te steken en eindigde als negentiende op 1,174 seconde van Márquez, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 22e en 26e tijd respectievelijk.

Na afloop van de kwalificatie zochten we Bendsneyder op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag