Alex Marquez het snelst op zaterdagochtend in Catalunya

16
Alex Marquez
Alex Marquez | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Alex Marquez heeft op zaterdagochtend de snelste tijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. De Italiaan Mattia Pasini en landgenoot Jorge Navarro noteerden de tweede en derde rondetijd. RW Racing GP rijder Axel Pons sloot de sessie af als vijftiende.

Vanaf het begin was het Alex Marquez die snelle tijden liet noteren. De tijden van vrijdag konden vergeten worden, aangezien de layout van het circuit op zaterdag teruggezet is naar die van de race van 2016. Twee rijders die zich ook meteen goed aan konden passen aan de nieuwe situatie waren Simone Corsi en Xavi Vierge.

Met nog ongeveer twintig minuten te gaan waren bijna alle rijders weer op de baan te vinden, maar de tijden werden op dat moment niet veel verbeterd. Deze derde vrije training werd tot dan toe vooral gebruikt om te wennen aan de andere chicane.

De nog steeds niet geheel fitte Spanjaard Axel Pons, die in dienst rijdt van het Nederlandse RW Racing GP, was ook meteen op de baan te vinden en begon rustig aan deze sessie. Hij reed zijn snelste ronde en zakte gedurende de training steeds iets verder terug. In het laatste kwartier ging hij weer naar buiten en kwam uiteindelijk tot een vijftiende plaats.

Ondertussen was het Takaaki Nakagami die als eerste weer een snelle tijd liet zien en daarmee naar de derde positie kwam. Verrassend was dat de Zwitser Dominique Aegerter na een moeilijke vrijdag in de laatste tien minuten naar P2 kwam. Op dat moment reden 21 rijders binnen een seconde van de tot dan toe snelste man Alex Marquez.

Dit was het startsein voor de coureurs om echt snelle tijden op de klok te gaan zetten. Nadat Mattia Pasini een 1.50.284 reed begonnen alle rijders aan te zetten en werd deze scherpe tijd een richtpunt.

Uiteindelijk was het alleen Alex Marquez die aan de tijd van Pasini kwam, met een 1.50.208 reed hij de snelste ronde deze zaterdagochtend. Na hem was het Pasini op een tweede positie en Jorge Navarro op P3, wat een uitermate knappe prestatie is van de tot nog toe onfortuinlijke Moto2 rookie,

Dominique Aegerter, Simone Corsi, Takaaki Nakagami, Miguel Oliveira, Xavi Vierge, Franco Morbidelli en Tom Lüthi completeerden zaterdagochtend de top tien.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag