Alex Rins wist zondag op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië zijn eerste MotoGP podium te scoren. De Team Suzuki Ecstar coureur kwam na 24 ronden als derde over de finish achter winnaar Cal Crutchlow en de als tweede gefinishte Johann Zarco.

Alex Rins kende in 2017 een moeilijk debuut seizoen in de MotoGP klasse. Door verschillende blessures moest de Spanjaard een groot aantal wedstrijden missen maar dit seizoen oogt de Team Suzuki Ecstar coureur sterker dan ooit, iets dat zondag beloond werd met zijn eerste podium finish in de koningsklasse.

Alex Rins, Team Suzuki Ecstar (P3): “Ik ben erg blij met deze race, het was niet makkelijk en voor de start was ik behoorlijk nerveus, dit vanwege het uitstellen van de race en alles wat er daar omheen gebeurde. Maar toen we uiteindelijk dan van start gingen, voelde ik me meteen al goed. Toen ik achter Miller reed dacht ik ‘Ok, misschien moet ik hem inhalen en gaan’, want mijn gevoel was perfect. Maar toen ik aan de leiding lag maakte ik een kleine fout – de baan was erg moeilijk in te schatten met de natte plekken, met name buiten de ideale lijn. Ik, mijn team en iedereen in Japan heeft erg hard gewerkt om een competitieve machine neer te zetten, en het is ons gelukt! Texas is één van mijn favoriete circuits, ondanks het feit dat ik daar vorig jaar een stevige crash meemaakte en mijn arm brak. Dit jaar arriveren we er met een sterk gevoel, meer ervaring en een geweldige motor.”

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag