Alex Rins won onlangs verrassend de derde MotoGP race van het seizoen op het Circuit of the Americas. De Team Suzuki Ecstar coureur blikt in onderstaande blog terug op zijn historische MotoGP overwinning waarmee hij in Austin gebombardeerd werd tot de ‘A new cowboy in Town’.

 

Alex Rins Blog

Iedereen heeft dromen. De mogelijkheid om deel te nemen als coureur in de MotoGP en mijn krachten te bundelen met Team SUZUKI ECSTAR was een droom die voor mij in 2017 werd verwezenlijkt. In die tijd leek een overwinning als Rookie in de koningsklasse erg ver weg. En hoewel het steeds dichterbij kwam, maar je jezelf toch nog steeds afvraagt of het je echt kan overkomen – was het misschien wel één van de moeilijkste dromen die je in deze wereld kunt verwezenlijken.

Maar doorzettingsvermogen is de sleutel bij het nastreven ervan, en ik was in staat om deze ongelooflijke droom te verwezenlijken in misschien wel op één van de meest onverwachte plaatsen, namelijk in Austin, Texas. Het is een circuit dat ik leuk vind, maar we dachten dat onze fiets daar wel eens enige problemen zou kunnen ondervinden.

Tegen de verwachting in en bijna bij verrassing bereikten we iets magisch, wat nog specialer werd gemaakt omdat het totaal onverwacht was. Ik had er al gewonnen in de Moto3 en Moto2 en het is een moeilijk circuit, zeer technisch, zeer lang en met ongewone eigenschappen. Maar ondanks mijn succes in het verleden had ik het niet gezien als het circuit waar ik mijn eerste overwinning in de koningsklasse zou behalen.

Het was fantastisch, onbeschrijflijk, het was een zondag van ongelofelijk geluk, met een zeer belangrijke triomf voor mij en voor Suzuki. De dag na de wedstrijd las ik in de media dat ik de enige coureur ben geworden die daar in alle drie de klassen heeft gewonnen.

Vorig jaar wisten we een aantal sterke podiumplaatsen te boeken, en voor dit seizoen hadden we ons tot doel gesteld om een eerste overwinning te behalen. Dit doel is nu bereikt, en dat al na drie ronden in het seizoen 2019. Het was niet gemakkelijk, zelfs niet nadat Márquez uit was gevallen. In de eerste ronden kostte het me veel moeite om in mijn ritme te komen en het wedstrijdtempo te volgen. Toen ik achter Miller zat, was ik in de eerste ronden heel dichtbij en volgde ik hem, maar er waren nog steeds momenten dat ik dacht: “Bah, ik heb het verloren” na opnieuw wijd te zijn gegaan in een bocht.

Toen ik vervolgens Valentino wist te passeren, dacht ik dat ik weer zou worden ingehaald en dat deed me nadenken over hoe belangrijk het was om tot het einde toe geen fouten te maken. Het was erg moeilijk onder de druk, hoewel het ongelofelijk emotioneel was om vanuit de laatste bocht richting de finish te rijden.

Toen ik over de finish kwam, zag ik mijn hele team over het hek op de pitmuur klimmen en ik kon op dat moment mijn geluk dan ook niet op. Toen ik vervolgens het Parc Ferme binnen kwam rijden en iedereen daar als een gek een feestje zag vieren was echt te gek! De emoties gierden door mijn lijf! Het feest ging verder in de pitbox, samen hebben we op de klanken van Cloud 9 gezongen en gedanst, video’s gemaakt, foto’s gemaakt, dit alles om het moment te vereeuwigen…. ik hoorde de Amerikaanse fans van buitenaf juichen en de tv-camera’s verdrongen zich voor de box om maar niets van het feestgedruis te hoeven missen.

En het was fantastisch om de cowboyhoed te dragen en die speciale ‘bull horns’ trofee vast te mogen houden….

Het weekend was niet gemakkelijk, we hadden de nodige tegenslagen; op vrijdag sloot ik mezelf buiten omdat ik de deur van de camper in het slot had laten vallen en Roby Brivio (teamcoördinator) moest door het raam naar binnen klimmen zodat we weer naar binnen konden! Hoe dan ook, we hebben het weekend zo goed als mogelijk afgesloten; met Prosecco op het podium en een heel bijzonder diner met Joan, Davide, Ken, al mijn eigen mensen en het team.

Nu is het tijd voor de eerste race in Europa, de vierde ronde van het seizoen. En het is Jerez – één van de meest opwindende en emotionele locaties om te rijden. We gaan er weer helemaal voor, voor mijn fans en de Spanjaarden tijdens dit zeer spannende raceweekend.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App