Alex Rins het snelst tijdens natte derde vrije training in Aragon

4
alex-rins
Alex Rins - Aragon | foto© Rene Vos

Alex Rins heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon. De Suzuki coureur was het snelst tijdens een deels nog natte sessie, een niet veel zeggende sessie waarin zelfs een aantal coureurs besloot niet in actie te komen. Maverick Viñales en Mika Kallio noteerden de tweede en derde rondetijd.

Na de Moto3 coureurs was het zaterdag op het MotorLand Aragon Circuit de beurt aan de MotoGP coureurs voor hun derde vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon. Net als tijdens de sessie voor de lichtste klasse kregen ook de coureurs uit de koningsklasse in deze zaterdagochtend sessie een nog grotendeels nat Spaans circuit voorgeschoteld.

Deze omstandigheden zorgden ervoor dat niet alle MotoGP coureurs op de baan te vinden waren maar binnen bleven, de coureurs die besloten wel naar buiten te gaan reden niet echt heel veel ronden waardoor er een groot deel van deze derde vrije training niet veel actie was.

De omstandigheden leken echter gedurende de sessie beter en beter te worden waardoor er in de laatste minuten nog enigszins actie was en de een na de andere coureur zijn rondetijd nog aan wist te scherpen op slicks.

Het was Alex Rins die in de slotfase in zijn zevende en laatste ronde een rondetijd van 1’55.934 op de klok wist te zetten en daarmee deze nietszeggende sessie als snelste afsloot voor Maverick Viñales, Mika Kallio, Franco Morbidelli, Miguel Oliveira, Francesco Bagnaia, Valentino Rossi, Bradley Smith, Fabio Quartararo en Joan Mir.

Snelste man van de eerste dag, Marc Marquez, was één van de coureurs die nagenoeg de gehele sessie binnen bleef en alleen in de laatste minuut één ronde reed om vervolgens meteen weer zonder een rondetijd op de klok te zetten naar binnen kwam.

Om 13:30 uur komen de MotoGP coureurs opnieuw in actie tijdens hun vierde vrije training. Als we de Spaanse weersvoorspellers mogen geloven zal het tijdens deze sessie nog droog zijn maar voor later op de dag wordt er opnieuw slecht weer voorspeld met veel regen en onweer.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App