Alex Rins kwalificeerde zich zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen als derde in de MotoGP klasse. Voor het eerst dit seizoen mag de Spanjaard vanaf de eerste rij starten en verwacht hij zondagmiddag mee te kunnen doen voor de overwinning.

De zaterdag van de Motul TT Assen was een bewogen dag voor Alex Rins. Aan het eind van FP3 stond de Spanjaard buiten de top tien geklasseerd en zou hij later op de dag moeten proberen om via Qualifying 1 in Qualifying 2 te komen. Uiteindelijk leek dit niet al te veel moeite te zijn voor Rins aangezien hij bijna een halve seconde sneller was dan de concurrentie.

Normaal gesproken krijgen de coureurs die vanuit Q1 komen niet meer zoveel gedaan in Q2 maar ditmaal was het anders. Rins wist meteen een zeer snelle rondetijd te rijden en even leek het erop dat niemand hier onderdoor kon. Uiteindelijk wisten Yamaha coureurs Maverick Viñales en Fabio Quartararó een aantal zeer indrukwekkende ronden te rijden waardoor Rins naar de derde plek verwezen werd. Desondanks een prestatie van formaat van de Team Suzuki Ecstar coureur en een goed uitgangspunt voor de 26 ronden lange race op het TT Circuit Assen zondagmiddag. Ook teamgenoot Joan Mir verdient een vermelding, de Spaanse MotoGP rookie reed net als Rins zijn beste kwalificatie van het seizoen met een vijfde plaats.

Alex Rins: “Het was lastig om door Q1 te komen. Ik moest echt alles geven om door naar Q2 te kunnen gaat. Ik voel me best sterk, vooral omdat ik een oude band gebruikte en daar alsnog een snelle ronde mee kon rijden. Morgen wordt het zeker een lastige race. Ik denk dat er veel coureurs dichtbij elkaar zullen zitten maar gelukkig heb ik een goede startpositie. We hebben dit weekend tot dusver goed gewerkt en ik ben klaar om voor de winst te strijden.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App