Alex Rins kan terugkijken op een geslaagde eerste MotoGP test van 2020. De Suzuki coureur liet tijdens de Official MotoGP Test in Sepang een verdienstelijke derde rondetijd noteren. De Spanjaard was na afloop dan ook een tevreden man, niet alleen vanwege zijn snelle rondetijd maar meer met de progressie die Suzuki in de wintermaanden heeft weten te boeken.

Alex Rins en Team Suzuki Ecstar beëindigden zondagmiddag in Sepang even na het middaguur al vroegtijdig hun activiteiten. Het testwerk zat erop en tevreden gezichten overheersten in het Suzuki kamp, zowel bij de engineers maar zeker ook bij de drie Suzuki coureurs die de afgelopen drie dagen op de baan te vinden waren.

Zo ook bij Rins die zondag tijdens de derde en afsluitende dag verder werkte aan het nieuwe chassis en verschillende set-up configuraties. Ook probeerde hij de nieuwe Michelin banden, banden die de Suzuki coureurs vooralsnog goed gezind lijken te zijn.

Kortom, de afgelopen dagen werd er veel vooruitgang geboekt en waren de resultaten op zowel de tijdlijsten als ook voor de Suzuki engineers veelbelovend.

Alex Rins: “Vandaag was de laatste dag van de test, en we zijn echt heel blij hoe alle drie de dagen zijn verlopen. We hebben alles getest wat we op de lijst hadden en nu gaan we naar de Qatar Test met een betere motor dan vorig jaar. Ik heb mijn ritme en racetempo hier flink weten te verbeteren, en ook mijn beste rondetijd, dus daar ben ik blij mee. We gaan door met werken en kijken hoe het over een paar weken in Qatar gaat. Als we daar aankomen proberen we de nieuwe onderdelen nog eens te vergelijken op een andere baan lay-out.”

Met een snelste rondetijd van 1’58.450 hoefde Rins slechts 0,101 seconde prijs te geven op de snelste rondetijd van Fabio Quartararo. Teamgenoot Joan Mir eindigde als elfde op de tijdlijst op 0,382 seconde van de snelste rondetijd.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App