Team Suzuki Ecstar coureur Alex Rins is alweer een aantal weken aan het trainen, in navolging van de blessure aan zijn onderarm die hij opliep tijdens de derde Grand Prix van het seizoen in Austin. Hierdoor mistte de Spanjaard een aantal races, maar afgelopen maandag stapte hij voor het eerst weer op zijn MotoGP machine tijdens de test op het circuit van Barcelona.

Alex Rins vertelde dinsdag na afloop van de tweedaagse test dat hij geen pijn meer had. De Spanjaard reed in totaal 62 ronden op het Catalaanse circuit, en ondanks dat hij maandag een stevige crash mee had gemaakt kon hij dinsdag zonder problemen de test hervatten.

Als alles volgens plan verloopt de komende dagen dan hoopt Rins na een afwezigheid van vier Grand Prix weekenden (Jerez, Le Mans, Mugello en Catalunya) tijdens de Motul TT Assen weer van de partij te zijn en

Alex Rins, Team Suzuki Ecstar: “Ik ben erg blij dat ik weer terug ben op mijn GSX-RR. Eerlijk gezegd hebben we maandag niet veel nieuwe dingen getest omdat het mijn prioriteit was om na mijn blessure eerst weer het juiste gevoel te krijgen op de MotoGP machine. Ik had geen pijn en geen problemen, dus ik ben erg positief. Ik zit nog niet op 100%, maar ik voel me fit en het lijkt erop dat deze blessure me geen verdere problemen zal brengen. Ik voel me best goed, we hebben op dinsdag verschillende dingen geprobeerd en daar ben ik blij om. Het is echt heel positief dat ik mijn arm op maandag bij de crash niet heb bezeerd want het ging erg hard en het was een stevige crash. Maar goed, ik ben blij dat ik hier ben en weer met mijn team aan het werk ben, hopelijk ben ik er in Assen weer bij. We gaan nu eerst aan de voorkant van de motor werken en zorgen dat hij meer constant wordt.”

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslagen