Alex Rins begon geweldig aan de Motul TT Assen. De Suzuki-rijder pakte na de start vanaf de eerste startrij de leiding en hield deze vast tot hij in de derde ronde onderuit ging in de Bult. Rins is ervan overtuigd dat hij tot aan het einde van de race met de snelste rijders had meegekund.

Alex Rins mocht vanaf de derde startpositie vertrekken in de MotoGP wedstrijd op het TT Circuit Assen. Gezien het tempo in de trainingen was de Suzuki-coureur een kandidaat voor de overwinning en zeker voor het podium. Rins had een geweldige start en pakte de leiding. Teamgenoot Joan Mir kwam achter hem aan, waardoor er in de beginfase twee Suzuki’s aan de leiding reden. In de derde ronde kwam er een einde aan de veelbelovende race van Rins, toen hij in de Bult de voorkant van zijn Suzuki verloor. Rins moest zwaar teleurgesteld in de box toezien hoe zijn concurrenten in de titelstrijd, Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci, wel punten pakten.

Alex Rins: ‘Ik had een hele goede start en ik reed met veel zelfvertrouwen. Maar toen kwam bij het uitkomen van de Stekkenwal de voorkant iets verder omhoog dan gebruikelijk en ik remde heel hard voor de Bult. Ik verloor onmiddellijk de voorzijde. Het is echt enorm zonde, omdat het erg goed ging. Mijn ritme en tempo was erg goed, ik weet dan ook zeker dat ik bij de voorste rijders had kunnen blijven. Het goede nieuws is dat ik binnen een week weer op de motor zit op de Sachsenring. Ik kijk er naar uit.’

Rins zakte door zijn DNF een plaats in het kampioenschap en vertrekt als de nummer vier in het WK naar de Sachsenring.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App