Alex Rins (P2): ‘De baan was heel glad, we hebben allemaal een beetje geluk gehad’

322
Alex Rins - Circuit Ricardo Tormo | foto© Suzuki Racing

Alex Rins kwalificeerde zich zaterdagmiddag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia als tweede in de MotoGP klasse. Na twee ijzersterke raceweekenden op Motorland Aragón is de Suzuki coureur ook dit weekend weer één van de favorieten voor de overwinning.

Na een lastige beginfase van het seizoen lijkt Alex Rins wel weer helemaal op te leven. Na het missen van het eerste MotoGP raceweekend van het jaar in Jerez vanwege zijn blessure leek die blessure hem de weken daarna ook nog behoorlijk parten te spelen.

In de laatste vier races stond Rins drie keer op het podium waarvan er één de overwinning was in het eerste raceweekend op Motorland Aragón. Normaal gesproken hebben de Suzuki’s het lastig in de kwalificatie omdat de GSX-RR vooral ontworpen is om zuinig te zijn met de banden in een lange race. Dit lijkt in de race vaak ook vruchten af te werpen maar hierdoor komen Rins en teamgenoot Joan Mir in de kwalificatie nog wel eens iets tekort en is het vooral in de beginfase van de race een lastige opgave om naar voren te komen.

In de lastige omstandigheden op het Circuit Ricardo Tormo op zaterdagmiddag, waarbij de baan grotendeels was opgedroogd maar er op veel plaatsen nog natte plekken te zien waren, wist Rins zijn Suzuki met precisie over de droge lijn te sturen en kwalificeerde hij zich uiteindelijk als tweede achter landgenoot Pol Espargaró. In het kampioenschap staat Rins 32 punten achter teamgenoot Mir en zijn er dus nog zeker kansen voor de Spanjaard. Hoe dan ook zal Rins graag het dagsucces behalen dus ongetwijfeld is hij één van de favorieten voor de zege op zondagmiddag.

Alex Rins: “Ik ben heel blij om vanaf de eerste rij te kunnen starten, vooral omdat we het normaal gesproken altijd lastig hebben in de kwalificatie. De baan was heel glad en er was maar een heel smal droog spoor. Ik denk dat we allemaal wel een klein beetje geluk hebben gehad want het was heel makkelijk om wijd te gaan of naast de baan terecht te komen, of zelfs zwaar crashen. Maar we hebben het goed gedaan. We hebben nog iets aan de machine veranderd voorafgaand aan de kwalificatie, ik had namelijk heel weinig grip aan de achterkant. Ik heb heel veel zin in de race van morgen.

Allereerst moeten we zien hoe de warm-up verloopt, met name welke banden we gaan gebruiken voor de race. De laatste keer dat we hier op een droge baan hebben gereden was een jaar geleden dus we moeten nog maar zien hoe het allemaal gaat verlopen. Het wordt een lange race met 27 ronden maar ik ga er vanaf het begin meteen alles aan doen om voorin te zitten.”

De coureurs komen zondagochtend eerst nog in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie om 10:00 uur. Deze zal van groter belang zijn dan gebruikelijk aangezien de voorspellingen zijn dat het de hele dag droog blijft en de coureurs dus pas voor het eerst dit weekend rijtijd hebben op een volledig droge baan. De race over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App