Alex Rins (P2): ‘Franco was vandaag ongelooflijk’

373
Alex Rins - Motorland Aragón | foto© Suzuki Racing

Alex Rins kwam zondagmiddag als tweede over de finish aan het einde van de MotoGP race op Motorland Aragón. Na zijn sensationele zege van vorige week moest de Suzuki coureur nu genoegen nemen met de tweede plaats achter racewinnaar Franco Morbidelli.

Met een eerste en tweede plaats in twee races op Motorland Aragón heeft Alex Rins goed werk verricht op zijn thuiscircuit. Vorige week wist hij nog zijn eerste MotoGP overwinning sinds augustus 2019 te behalen op het Spaanse circuit waarbij hij een dreigende Alex Márquez achter zich wist te houden.

Een week later zat Rins in een andere rol en was hij degene die moest jagen op de coureur voor zich. Echter kreeg hij het niet voor elkaar om de strijd echt aan te gaan met racewinnaar Franco Morbidelli, de Italiaan wist gedurende de hele race net genoeg afstand te houden richting Rins zodat de Spanjaard geen aanval in kon zetten. Toen zijn soft-compound banden in de slotfase van de race minder werden reed Rins op zeker en stelde hij de tweede plaats veilig. Al met al geen slechte 7 dagen op Motorland Aragón waar de Suzuki coureur 45 punten heeft gescoord en met 32 punten achterstand op teamgenoot en kampioenschapsleider Joan Mir nog steeds kans maakt op de wereldtitel met nog drie races te gaan in 2020.

Alex Rins: “Het lijkt inderdaad te kloppen wat Franco [Morbidelli] zei, hij heeft echt dynamiet gehad als ontbijt. Hij was echt ongelooflijk. We waren nog sneller dan vorige week en helaas kreeg ik niet de kans om mijn voorwiel aan hem te laten zien. Ik heb een goede race gereden en ik was behoorlijk constant, toch kreeg ik aan het einde problemen met de banden. Uiteindelijk kan ik niet anders dan blij zijn, we verlaten Aragón met 45 punten voor het kampioenschap.

Natuurlijk hoopte ik dat ik vandaag weer kon winnen, maar weer een podium is sowieso ook een fantastisch gevoel. Het was heel lastig om vandaag de strijd aan te gaan met Franco, hij was heel sterk en startte goed. Ik was tevreden met mijn bandenkeuze maar ik merkte in de race dat ze toch een beetje minder werden. Ik wist dat het gat naar Joan [Mir] behoorlijk groot was dus probeerde ik gewoon zo ‘smooth’ mogelijk te zijn om de tweede plaats zeker te stellen. Ik was heel blij dat Joan als derde finishte want dat betekent opnieuw een geweldige dag voor Suzuki met twee coureurs op het podium. Joan is heel constant maar ik voel me iedere race ook een stuk beter dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren in de komende races. Hoe dan ook, ik ben heel erg blij om hier weer op het podium te staan.”

De coureurs en teams in de MotoGP paddock hebben nu een weekend rust waarna we het 2020 seizoen gaan afsluiten met drie achtereenvolgende race weekenden. In het weekend van 6, 7 en 8 november wordt de volgende Grand Prix verreden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia en de paddock zal hier blijven om op 13, 14 en 15 november nóg een race weekend af te werken op het Spaanse circuit. Vervolgens reist men af naar Zuid-Portugal om het seizoen in het weekend van 20, 21 en 22 november af te sluiten op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.