Alex Rins kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde in de MotoGP klasse op Motorland Aragón. Vorige week kwam hij als winnaar over de streep terwijl hij vanaf de tiende startplaats moest komen waardoor hij dit weekend ongetwijfeld weer één van de favorieten is voor de overwinning.

Afgelopen zondag behaalde Alex Rins zijn eerste overwinning in de MotoGP klasse sinds augustus 2019, destijds gebeurde dat op Silverstone. Eén van de indrukwekkende aspecten van die zege was dat de Suzuki coureur vanaf de tiende plaats op de grid moet komen, de Japanse machine lijkt over één snelle ronde nog wat tekort te komen op de concurrentie.

Dit weekend heeft de Spanjaard zich echter op de eerste startrij weten te kwalificeren en daarmee wordt de uitdaging al heel anders. Rins zal zondagmiddag vanaf de derde plaats starten waardoor hij absoluut weer één van de favorieten is voor de overwinning. Ook wat betreft het kampioenschap is de strijd nog niet gestreden, Rins staat 36 punten achter teamgenoot Joan Mir met nog vier races te gaan. In tegenstelling tot Mir heeft Rins dus al wel een race weten te winnen dit seizoen maar hij heeft al wel aangegeven bereid te zijn om zijn teamgenoot te willen helpen voor het kampioenschap, mocht hij zelf niet meer in aanmerking komen voor de titel. Totdat het zover is zal Rins er ongetwijfeld alles aan doen om nog kans te maken op de 2020 MotoGP wereldtitel.

Alex Rins: “Ik ben heel blij om weer op de eerste startrij te staan, het is lang geleden en het is goed om weer terug te zijn. Na vorig weekend hebben we nog wat extra dingen gevonden die mij sneller maken en ik voel me zelfs nóg beter met de machine, dus mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Ik denk dat ik een goede snelheid heb voor de race maar het gaat lastig worden want er zijn zoveel competitieve coureurs. Wat er vorige week gebeurd is heeft me een boost gegeven en nog meer motivatie om weer op het podium te staan, maar we moeten zien hoe de race gaat verlopen.

Het is inderdaad pas de eerste keer dit jaar dat ik op de eerste startrij sta maar dat we het nu gered hebben is super. We hebben al in heel veel races ons best ervoor gedaan maar vandaag kreeg ik het dan eindelijk weer voor elkaar. Ik kon Fabio dan wel volgen maar ik moet de ronde nog steeds zelf rijden. Het belangrijkste is dat de aanpassingen die we op vrijdag gemaakt hebben nu echt blijken te werken. De machine geeft mij meer vertrouwen en we konden meer tractie vinden vandaag, dit kan mij zeker gaan helpen in de race.

Ik zou heel graag een tweede zege op rij halen maar ik heb hele sterke tegenstanders. Ik denk dat [Takaaki] Nakagami de favoriet is, hij heeft namelijk ook veel ronden alleen gereden en hij is heel snel. Verder is het afwachten wat de Yamaha’s gaan doen. Dit weekend staat alles nog iets dichter bij elkaar dus moeten we een slimme strategie hebben voor de race.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:50 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op Motorland Aragón. De race over 23 ronden op het Spaanse circuit gaat al meteen na de Moto3 klasse van start om 13:00 uur in verband met de Formule 1 race in Portugal. Let op: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in en wordt de klok een uur naar achteren gezet.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App