Alfonso Coppola het snelst, Robert Schotman achtste tijdens FP1 in Misano

207
schotman
Robert Schotman | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Alfonso Coppola heeft vrijdag in Misano de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de WorldSSP300 klasse. Robert Schotman en Scott Deroue noteerden respectievelijk de achtste en tiende rondetijd.

Op een warm Misano World Circuit, de thermometer tikte de 30 graden aan, was het vrijdag net na het middaguur Alfonso Coppola die het snelst was tijdens de eerste vrije training. De Italiaan liet een snelste rondetijd noteren van 1’54.019 en was daarmee het snelst voor Marc Garcia en Mika Perez die de sessie als tweede en derde afsloten.

Giusepppe de Gruttola zette de vierde tijd op de klok gevolgd door Luca Bernardi, Armando Pontone en de Oekraïner Mykyta Kalinin.

Robert Schotman noteerde de achtste rondetijd voor Alex Murley en Scott Deroue die met de tiende rondetijd de best geklasseerde Kawasaki coureur werd.

Voor Ruben Doorakkers begon het weekend in Misano alles behalve florisant, de MVR Racing coureur kwam al in zijn eerste volledige ronde ten val in bocht 14. Door deze crash moest de Nederlander de rest van de sessie aan zich voorbij laten, dit zonder een rondetijd op de klok te hebben gezet.

Naast Doorakkers kwamen ook Marco Carusi, Kalinin – die na zijn crash verder reed maar vervolgens de zwarte vlag getoond kreeg – en Manual Bastianelli ten val tijdens de sessie.

 

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round Misano:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s