2017 FIM Europe Supermono Cup kalender

98
Strat FIM Europe Supermono Cup race Nürburgring 2016

De European Supermono organisatie heeft de FIM Europe Supermono Cup kalender voor het seizoen 2017 bekend gemaakt. De kalender bevat komend seizoen tien races verdeeld over vijf wedstrijdweekenden.

Na een mooi, maar bewogen 2016 heeft de European Supermono organisatie de kalender van 2017 gepresenteerd. Het heeft lang geduurd om de kalender voor komend seizoen rond te krijgen, dit omdat de Superbike IDM organisatie een week geleden besloot om in 2017 voor een anders bijprogramma te kiezen. Aangezien de Supermono Cup het afgelopen seizoen onderdeel uitmaakte van het bijprogramma en samen met de KTM Duke Battle en de Duitse ProMono Cup voor prachtige wedstrijden en volle startvelden zorgde en flinke tegenvaller.

Ondanks deze tegenvaller is de organisatie er echter wel in geslaagd om een uitdagende en nieuwe internationale kalender voor komend seizoen samen te stellen. Zo zal het kampioenschap geopend worden eind mei tijdens de Ducati Club Races op het TT Circuit Assen om vervolgens via de Pannniaring, de Slovakiaring, Motodrom Grobnik in het weekend van 22 tot 24 september afgesloten te worden op de Frohburger Dreieck in Duitsland.

2017 FIM Europe Supermono Cup kalender:

  • 26-28 mei: Ducati Club – Races TT Circuit Assen (NL)
  • 28-30 juli: Alpe Adria – Panniniaring (Hongarije)
  • 03-06 aug:Ducati Speeddays – Slovakiaring (Slowakije)
  • 08-10 sept: Alpe Adria – Motodrom Grobnik (Kroatië)
  • 22-24 sept: IRRC – Frohburger Dreieck (Duitsland)

Volle startvelden
De samenwerking met het Superbike IDM in 2016 heeft de Supermono klasse echter een dusdanige positieve boost gegeven dat er voor komend seizoen maar liefst vijfentwintig veste deelnemers aan de start zullen verschijnen.

Met vijf vaste coureurs uit zowel Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland waaronder regerend kampioen Jerry van de Bunt die komend seizoen, ondanks zijn drukke werkzaamheden als data enigineer binnen het Red Bull Honda World Superbike Team op één wedstrijdweekend na alle races aan de start zal verschijnen, en drievoudig kampioen Mike Velthuijzen.

Naast bovengenoemd Nederlands duo zullen er een een aantal Rookies aan de start verschijnen op een Krämer KTM EVO2 machine en hebben zich opnieuw twee studententeams aangemeld, te weten het Nederlandse HTS Racing Team en het TEICM Racing Team afkomstig uit Macedonië.

Vanwege het international karakter van de kalender hebben zich ook nog coureurs uit Tsjechië en Engeland ingeschreven en zullen er incidenteel een aantal Italianen aan de start verschijnen.