Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

 

Voor Bertus Folkertsma stonden er woensdag en donderdagavond opnieuw trainingssessie op het programma. Onderstaand zijn derde bericht:

Bertus Folkertsma richting kwalificatienorm van junior Manx Grand Prix
Afgelopen woensdagavond kon Bertus onder prachtige weeromstandigheden de baan op. Gelijk in z’n eerste trainingsronde wist hij met 23.17 de kwalificatienorm voor de Newcomers race van komende maandag te halen.  Donderdagavond ging de training gelukkig ook weer onder droge weersomstandigheden van start, er werden geen “wet patches” gemeld. En ook nu wist Bertus z’n tijd weer te verbeteren, hij zit nu met 22.47 dicht bij de benodigde kwalificatietijd voor de junior Manx Grand Prix race. 

De motorfiets staat er goed bij en loopt super. Het is opvallend hoe links en rechts in de paddock driftig aan de motoren gesleuteld moet worden. Gelukkig hoeft ons team tot nu toe alleen de gebruikelijke zaken te checken en zijn er geen manco’s.

Vandaag (vrijdag) is de laatste vrije training. Zaterdag zijn er dan nog twee kwalificatie trainingen voor de gridposities. De races zijn maandag (Newcomers A) en woensdag (Junior Manx Grand Prix).