Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 6

425
Racingteam Bertus Folkertsma Manx Grand Prix

Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

Bertus Folkertsma voltooid Manx Grand Prix
Dinsdagavond 29 augustus 2017 heeft Bertus Folkertsma de incidentrijke Newcomers race op de Mountain Course uitgereden. Om kwart over zes werd de race gestart en de eerste rijders  met tussenpozen van 10 seconden losgelaten. Al vrij snel na de start was er echter een crash bij Brannan, waardoor een motorfiets in brand stond. De rode vlag ging uit en een herstart zou volgen.

Ondertussen werd door de wedstrijdleider uitgehaald naar een aantal coureurs die volgas langs gele vlaggen waren gereden. Na eerdere waarschuwingen deze week werd er nu aan toegevoegd, dat ze gelijk de boot naar huis konden pakken als ze dit weer uithaalden.

Het was ondertussen laat en koud geworden. Na de herstart voor een race over drie ronden was het moeilijk om een hoog tempo te draaien, ook vanwege de ook in deze sessie vele gele vlaggen. Na een snelle pitstop (na 2 ronden) en daarna nog een laatste ronde finishte hij deze race om zich te scharen onder degenen, die in een race op de legendarische Mountain Course hebben gereden.

Alle finishers werden bij binnenkomst in de pits met applaus van alle aanwezigen verwelkomt.  En terecht, niet iedereen weet zijn ervaring met de Mountain Course tot een goed einde te brengen.

De ervaringen en belevenissen van de afgelopen twee weken zijn onvergetelijk geweest, speciale dank van Bertus gaat uit naar het team, bestaande uit Jurgen Royter, Rob Niewold, Manon Baroni, Cor Snoek en Tom Snoek en natuurlijk ook naar Omrop Fryslan die in de aanloop naar het evenement en tijdens het evenement zelf opnames gemaakt hebben voor een documentaire, die naar verwachting eind 2017 of begin 2018 uitgezonden wordt.

Veel dank gaat ook uit naar alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt, daar komen we later nog op terug, alle race liefhebbers die ons gesteund hebben en natuurlijk Racesport.nl voor het plaatsen van het race dagboek.