De Macau Grand Prix is zaterdag overschaduwd door een dodelijk ongeval. Bij een crash in zesde ronde van de motorrace kwam de 31 jarige Brit Daniel Hegarty zwaar ten val met naar nu bekend is geworden met fatale gevolgen.

De Macau Grand Prix is een jaarlijks terugkerend en bekend gecombineerd auto- en motorsport evenement in de straten van het in China gelegen Macau. Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden toeschouwers en is een zeer bekend Roadracing evenement.

Nadat het zaterdagochtend tijdens de autorace al flink mis ging – op het krappe stratencircuit ontstond er een soort van kettingbotsing waarbij een groot aantal auto’s betrokken waren – werd de motorrace overschaduwd door een vreselijk ongeval.

De 31-jarige Britse coureur Daniel Hegarty kwam in de zesde ronde van de wedstrijd ten val in de voorlaatste bocht van het zes kilometers lange circuit. Hegarty vloog bij de crash over de aan de buitenkant van de bocht staande vangrail waarbij hij vol op een camera-opstelling klapte. Volgens onbevestigde bronnen zou Hagarty daarbij zijn helm hebben veloren.

Na de crash werd de wedstrijd middels een rode vlag situatie stilgelegd om Hegarty medische assistentie te verlenen. De Brit werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij bij aankomst bleek te zijn overleden.

Inmiddels heeft de organisatie het overlijden van Hegarty middels een official statement bevestigd: “De familie en het team van Daniel Hegarty zijn geïnformeerd en de organisatie zal alle mogelijke medewerking verlenen aan de nabestaanden. Tevens toont de organisatie haar oprechte deelneming aan familie en vrienden van Daniel.”

De 31-jarige Hegarty was een ervaren Roadracing coureur dat voor het tweede opeenvolgende jaar deelnam aan de Macau Grand Prix en al een aantal keren aan de start verscheen tijdens Isle of Man TT.

Na de fatale crash werd de wedstrijd niet herstart en de uitslag opgemaakt na de vijfde doorkomst. De vanaf de pole gestarte Glenn Irwin werd tot winnaar uitgeroepen.

Onderstaand een beeld van de mega crash eerder op de dag tijdens één van de autoraces. De coureurs bleven allen ongedeerd, de materiële schade daarentegen liep in de miljoenen.