De 24 uur van Barcelona Endurance wedstrijd is zaterdag overschaduwd door een fataal ongeval. Bij een crash in de beginfase van de wedstrijd verloor Enric Saurí de controle over zijn machine. De 33 jarige Spaanse coureur liep daarbij dusdanige verwondingen op dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleed.

De 24 Horas de Catalunya Moto is geen wedstrijd op de World Endurance kalender maar is een grootse jaarlijkse happening- dit seizoen werd het evenement voor het 23e jaar op rij georganiseerd – op het Barcelona-Catalunya circuit waarbij plezier voorop staat en veel lokale teams op standaard motoren met elkaar de strijd aan gaan tijdens een 24 uur durende Endurance wedstrijd.

Zaterdagmiddag in de beginfase van de wedstrijd ging het echter flink mis toen Enric Saurí de controle over zijn Yamaha R1 verloor aan het einde van het rechte stuk na start en finish verloor en in bocht 1 hard ten val kwam. De voor het Motos Gaspar Granollers Yamaha Team – een plaatselijke Yamaha dealer waar Sauri ook werkzaam was – uitkomende Sauri liep daarbij dusdanige verwondingen waaraan hij ter plaatse overleed.

De organisatie besloot na het bekendmaken van het tragische nieuws de rest van de 24 uren durende wedstrijd wel gewoon door te laten gaan. De huldiging zondag werd wel aangepast, zo was er geen champagne aanwezig op het podium en kwamen organisatie, teams, collega coureurs na afloop samen op de grid om een minuut stilte in acht te nemen.