Maandagmorgen 04 september om 10.00 uur werd het eerste zand op het TT Circuit Assen gestort voor de wedstrijden om het Wereldkampioenschap Motorcross op zaterdag 9 en zondag 10 september aanstaande.

Gedeputeerde van de Provincie Drenthe Henk Jumelet bediende de kiepwagen van Aannemer de Romein, verantwoordelijk voor de aanleg van de WK-baan, onder toeziend oog van Harm Jan Haan van De Romein, Ruud Wiersema, wethouder van de Gemeente Assen, Majoor Henk Völlinck namens Defensie, TT Circuit Assen directeur Peter Oosterbaan en Lee van Dam namens Stichting MXGP Assen.

In een unieke samenwerking zijn belangrijke regionale spelers actief bij de realisatie van het evenement dat van het Circuit van Drenthe de enige circuitfaciliteit ter wereld maakt met zowel een WK Motorwegrace als een WK Motorcross op hetzelfde terrein. Zo wordt het zand voor het parcours geleend bij Defensie wiens terrein grenst aan dat van het TT-circuit. De Romein Groep legt hiermee een parcours aan dat over het binnenterrein langs de Hoofd- en GT-tribune voert, waarmee optimaal gebruik wordt gemaakt van de bestaande faciliteiten voor publiek, pers, deelnemers, organisatie en gasten. 

Sfeervol en stadionachtige motorcross
Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours wordt met zand van het naastgelegen defensieterrein langs de beroemde TT-tribunes een unieke Grand Prix verreden met wedstrijden in MXGP, MX2, het WK voor veteranen, het EK150 én het WK voor dames. Met de finish voor de Hoofdtribune en een parcours dat langs de tribunes door pit lane en paddock loopt, is de Grote Prijs van Nederland een sfeervol, stadionachtig evenement rondom ‘s werelds beste motorcrossers. Met één toegangskaart krijgen bezoekers toegang tot de tribunes en kunnen ze rondom de baan lopen. Kaarten met voorverkoopkorting zijn verkrijgbaar via MXGP-assen.com en Primera vanaf € 32,50 (kinderen 5 tot 15 jaar € 12,50, jonger dan 5 GRATIS entree).

Voor meer informatie: www.mxgp-assen.com