​De gemeente Assen stelt twee miljoen euro beschikbaar om nieuwe tribunes te bouwen op het TT Circuit Assen. De gemeenteraad ging hiermee donderdagavond vrijwel unaniem akkoord.

De gemeenteraad reageerde donderdagavond tijdens de raadsvergadering enthousiast op de plannen van het TT Circuit Assen, die in de ogen van de meeste partijen passen in de ontwikkeling van de Toeristisch Recreatieve Zone.

Wintersdijktribune
Zo wordt de Wintersdijktribune de komende maanden geheel vernieuwd (met 11.000 moderne stoelen met rugleuningen) en worden de Stekkenwal- en de Bulttribune opgehoogd voor een beter zicht op de baan.

De totale kosten bedragen 5 miljoen euro. De gemeente Assen draagt dus 2 miljoen bij, het circuit leent de andere 3 miljoen. De tribunes moeten volgende jaar voor de start van het motorseizoen af zijn.

Impuls
De ‘upgrading’ van het TT Circuit Assen zorgt naar verwachting voor een economische impuls voor de stad Assen en omgeving. Door de toename van het aantal evenementen en bezoekers zouden de bestedingen in het centrum eveneens jaarlijks groeien met 5 tot 10 procent, van 100 tot 130 miljoen euro.

Parkeerproblematiek
Een kanttekeningen die toch nog werd geplaatst bij de uitbreiding en dus de toename van bezoekers, was de aanvoer – en parkeerproblematiek waar het circuit nog regelmatig tegenaan loopt. Daar moet echt verbetering in komen, aldus de raad.

 

Bron: Asser Courant