IRRC Horice: Lagrive en Webb stellen titel vroegtijdig veilig

386
danny-webb
Danny Webb - Horice | foto© Damon Teerink

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus werd op het circuit van het Tsjechische Horice alweer de vijfde ronde van het IRRC verreden. Tijdens het weekend stelden zowel Matthieu Lagrive (Supersport) als ook Danny Webb (Superbike) de 2018 titel veilig.

Voor de Nederlanders begon het weekend in Tsjechië met tegenslag, zaterdag tijdens de tweede kwalificatie kwam Ilja Caljouw ten val. Bij deze crash liep de Performance Racing Achterhoek coureur een gebroken kuitbeen op waardoor er vroegtijdig een einde kwam aan zijn weekend.

Kwalificaties
Tijdens de trainingen op zaterdag domineerden de Duitse rijders in de IRRC klassen Superport en Superbike. Thomas Walter was de snelste man in de Supersport en de Franse coureur Pierre Yves Bian uitkomend voor het PRA team kwalificeerde zich als achtste. Publiekslieveling Didier Grams was de snelste rijder in de Superbike categorie. De snelle Nederlandse dame Nadieh Schoots kwalificeerde zich keurig als elfde.

Races
Zondag tijdens de eerste race van de dag in de IRRC Supersport kwam al in de eerste ronde de rode vlag. De wedstrijd werd gestopt door een val van de Tsjechische rijder Zdenek Sedlak. Hij verwonde niet alleen zichzelf maar ook een baanpost medewerker. Na de herstart was Fransman Matthieu Lagrive de snelste man gevolgd door de Duitse rijder Thomas Walther en Laurent Hoffmann uit België.

In de tweede race waren de rollen omgedraaid en won Walther voor Lagrive en Hoffmann. Lagrive kan in punten niet meer ingehaald worden tijdens de laatste races van het seizoen en werd daardoor vroegtijdig kampioen in het IRRC Supersport kampioenschap. Pierre Yves Bian werd achtste tijdens de eerste race maar had een paar flinke momenten meegemaakt tijdens de race en besloot daardoor niet te zullen starten in race 2.

Danny Webb voormalig Grand Rrix coureur uitkomend voor het Wepol Racing By Penz 13 was heer en meester bij de IRRC Superbikes. De Engelsman won beide races overtuigend en werd net zoals Lagrive voortijdig kampioen. Webb won bijna alle races voor het kampioenschap en is daarmee meer dan verdiend kampioen geworden. Didier Grams werd  twee keer 2e en de Tsjechische thuisrijder Marek Cerveny pakte tweemaal het podium met derde plaatsen.

Nadieh Schoots werd tiende en negende tijdens haar twee races.

De laatste wedstrijden van het seizoen om het kampioenschap worden op 22 en 23 september verreden in het Duitse Frohburg.

Volledige uitslagen:  IRRC Horice

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl