Isle of Man TT: Superbike coureur Davey Lambert overleden

484
Davey Lambert
Davey Lambert | foto© Isle of Man TT

De Britse Superbike coureur Davey Lambert is dinsdagavond overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen welke hij zondag opliep bij een crash tijdens de eerste Superbike wedstrijd van de 2017 editie van de Isle of Man TT.

Davey Lambert crashte zondag met zijn Kawasaki bij Greeba Castle in de derde ronde van de Superbike race. De Brit werd na de crash per helikopter overgebracht naar het Nobles ziekenhuis alvorens hij later overgebracht werd naar het Aintree ziekenhuis in Liverpool. Daar bezweek Lambert dinsdagavond aan zijn verwondingen.

De 48-jarige Lambert maakte dit jaar zijn debuut in de Isle of ManTT nadat hij drie keer eerder deelnam aan de Manx Grand Prix.

De Isle of Man TT organisatie heeft dinsdagavond het overlijden van Lambert middels een officieel statement bevestigd: “Spijtig genoeg moet ACU Events Ltd het overlijden melden van de 48 jarige Davey Lambert uit het in het Noord Oosten van Engeland gelegen Gateshead. Lambert overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens de Superbike race van zondag 4 juni 2017 op het Isle of Man. Davey kwam in de derde ronde van de race bij Greeba Castle ten val en werd ter plaatse verzorgd voordat hij met een helikopter naar het Nobles ziekenhuis vervoerd werd. Hij werd vervolgens naar het Aintree ziekenhuis in Liverpool gebracht waar hij dinsdagavond is overleden. Davey maakte zijn debuut in de Manx Grand Prix in 2014 met een vierde plaats in de Nieuwkomers wedstrijd en vierentwintigste in de Junior Manx Grand Prix. In 2015 werd hij negende en elfde in de Junior en Senior MGP en afgelopen jaar finishte hij als achtste in de Senior MGP race.”

“ACU Events Ltd wenst Lambert’s  partner Tracey, zijn familie en vrienden veel sterke toe in deze moeilijke tijd.

Lambert is het 253e dodelijke slachtoffer sinds de start van het Isle of Man TT evenement.