Tijdens de Dundrod 150, een onderdeel van de Ulster Grand Prix gehouden in Noord-Ierland, is de Engelse coureur Jamie Hodson bij een crash om het leven gekomen. De Noord-Ierse rijder Steven Lynd ligt in kritische toestand in het ziekenhuis als gevolg van een andere crash tijdens de Ulster Grand Prix.

Hodson, een 35-jarige coureur uit Wigan, is overleden als gevolg van een crash op Joey’s Windmill, een deel van het Noord-Ierse stratencircuit. Bij deze crash was ook zijn broer Rob Hodson betrokken. Hij is niet ernstig gewond geraakt. De betreffende race is door een rode vlag direct stil gelegd en de broertjes Hodson zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze eerst ter plaatse zijn behandeld. Daar overleed Jamie Hodson aan zijn verwonindigen.

Jamie Hodson was een ervaren coureur. In 2016 won hij op Man de MANX GP Supertwinrace. In juni dit jaar behaalde hij een plaats in de top 10 tijdens de Lightweight race op Man.

Steven Lynd, een 36-jarige rijder uit het Noord-Ierse Glengormley, raakte ernstig gewond in een race op woensdagavond. Een derde zware crash op donderdag zorgde ervoor dat de Dundrod 150 werd stil gelegd. De toestand van de coureur die was betrokken bij deze crash is onbekend. Door het ongeval werden de straten ruim twee uur afgesloten voor politieonderzoek.

De organisatoren van het evenement, The Dundrod and District Motorcycle Club, heeft haar medeleven betuigd aan de familie en vrienden van Jamie Hodson en heeft gevraagd om hun privacy te respecteren.

Op zaterdag 12 augustus wordt de Ulster Grand Prix, een van de vele beroemde en tevens beruchte race-evenementen op stratencircuits in het Britse Koninkrijk, afgesloten met de hoofdrace dag.