Johan Fredriks, één van de Nederlandse deelnemers aan de 2018 editie van het bekende North West 200 Road Racing event, heeft dinsdag tijdens de eerste kwalificatie een gebroken enkel en gebroken sleutelbeen opgelopen. Fredriks zal hierdoor de rest van het evenement niet meer in actie komen.

Van 15 t/m 19 mei wordt de 2018 editie van het bekende Roadracing evenement the  International North West 200 verreden. Dinsdag 15 mei stonden de eerste kwalificaties op het programma waarbij het onbestendige weer het voor de rijders niet bepaald makkelijk maakte.

Ook voor Nederlander Johan Fredriks verliep de eerste kwalificatie niet geheel naar wens. De Kawasaki -PRA by Tovami coureur werd in de University corner van het 14,436 km lange en in Noord-Ierland gelegen stratencircuit door een collega coureur van zijn motor gereden met een stevige crash tot gevolg. Na ter plekke behandeld te zijn door het medisch personeel van de organisatie werd Fredriks per helikopter overgebracht naar het Royal Victoria Hospital in Belfast.

Gelukkig bleken hier de verwondingen ‘naar omstandigheden’ mee te vallen en zich te beperken tot een gebroken enkel, een gebroken sleutelbeen en een grote aantal blauwe plekken. De behandelende artsen in Belfast besloten dat er een operatie nodig was aan de flink beschadigde en op diverse plaatsen gebroken enkel. Inmiddels hebben we vanuit Noord-Ierland de bevestiging gekregen dat de operatie, waarbij vijf pinnen geplaatst zijn in de enkel, goed is verlopen en dat het naar omstandigheden goed gaat met Fredriks.

Vanzelfsprekend zal Fredriks de rest van het evenement niet meer in actie komen.