Racesport.nl kan met trots en veel genoegen terugkijken op 2017. Een ‘bewogen’ motorsportjaar waarin de bezoekers van de snelste motorsportsite van Nederland opnieuw zorgden voor een flink aantal records.

2017 gaat de boeken in als een bewogen motorsport jaar. Een prachtig MotoGP seizoen met spannende races in alle categorieën, een titanengevecht voor de MotoGP titel met uiteindelijk Marc Marquez als grote winnaar. In het World Superbike kampioenschap was er opnieuw de dominantie van Jonathan Rea die aan het einde van het seizoen geschiedenis schreef door zijn derde opeenvolgende WorldSBK titel te behalen.

Maar er was ook verdriet, zo moesten we afscheid nemen van een aantal bekende en minder bekende coureurs. Naast een aantal coureurs die om het leven kwamen tijdens het beoefenen van hun favoriete sport kwamen de MotoGP Legends Nicky Hayden en Angel Nieto beiden om het leven bij een verkeersongeval, Hayden werd tijdens een fietstraining in de buurt van het Misano World Ciircuit in Italië geschept door een auto terwijl Nieto rijdend op Ibiza op een quad werd aangereden. Gebeurtenissen die allen een grote impact hadden binnen als ook buiten de altijd zo hechte racewereld.

Racesport.nl
Een bewogen motorsportjaar waar we als Racesport.nl met trots en veel genoegen op terug kunnen kijken. Zo mochten we aan het begin van het seizoen een aantal nieuwe ‘vrijwilligers’ verwelkomen die het redactie-  en het technische team kwamen versterken, en niet zonder succes.

Zo werd er achter de schermen opnieuw flink gesleuteld aan de site, aanpassingen die zo op het eerste oog vaak niet zichtbaar waren maar van grote invloed bleken te zijn voor een betere vindbaarheid, google waardering, groei van de bezoekersaantallen etc.

In vergelijking met 2016 steeg het aantal unieke gebruikers met maar liefst 37,77 %, terwijl het aantal sessies met 24,99% steeg en het aantal pageviews met 114,04 % zelfs meer dan verdubbelde.

Racesport.nl Google Analytics statistieken 2017 versus 2016

Naast deze prachtige cijfers groeiden de Racesport.nl social media kanalen ook mee. De volgers aantallen op zowel Twitter, Instagram, LinkedIn en Facebook namen fors toe waarbij Facebook met ruim 46.000 volgers en gedurende het seizoen een bereik van meer dan 2’5 miljoen mensen per week een hele belangrijke en niet meer weg te denken aanjager is geworden voor de site www.racesport.nl.

Cijfers die er niet om liegen. Dat we in 2017 als nieuwssite in een ‘niche’ markt meer dan 1,5 miljoen motorsportliefhebbers hebben weten te bereiken, motorsportliefhebbers die hun passie met ons hebben willen delen en hebben genoten van onze verhalen, uitslagen, foto’s en video’s doet ons goed en geeft ons de overtuiging dat we nog steeds in een behoefte voorzien en dat onze prachtige ‘wegrace’ sport in Nederland nog steeds springlevend is.

2018
Met opnieuw een succesvol jaar achter de rug zullen we in 2018 volgas verder gaan en onze passie met jullie blijven delen. Naast het brengen van het actuele motorsportnieuws, uitslagen, standen en foto’s zijn er plannen om nog meer video content te plaatsen, Racesport.nl LIVE in een iets ander format een vervolg te geven, naast het Nederlands een tweede en misschien zelfs wel een derde taal toe te voegen, het starten van een volledig nieuwe Racesport.nl webshop en het opzetten van een tweetal online veilingen, online veilingen die in de plaats zullen komen van de jaarlijkse Racesport.nl support actie.

Rest mij niets anders dan alle 1.558.548 Racesport.nl bezoekers, partners, adverteerders, Racesport.nl supporters en de leden van het Racesport.nl team te bedanken voor hun bijdrage, belangstelling, interesse, bezoek aan de snelste en met afstand best bekeken motorsportwebsite van Nederland en allen een sportief en knallend nieuwjaar te wensen.

Met sportieve groet,

Evert Slager
www.racesport.nl