Leon Camier is tijdens een training voorafgaand aan de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd hard ten val gekomen. De Red Bull Honda World Superbike coureur liep daarbij een vervelende blessure op waardoor hij later deze maand niet in actie zal komen tijdens het prestigieuze World Endurance evenement op het circuit van Suzuka.

Direct na afloop van de World Superbike ronde op het Misano World Circuit Marco Simoncelli reisden afgelopen maandag een aantal coureurs direct door naar Suzuka voor een driedaagse test ter voorbereiding op de 2018 editie van de Suzuka 8H die van vrijdag 27 t/m zondag 29 juli wordt verreden.

Ook Red Bull Honda World Superbike coureur Leon Camier reisde maandag af naar Suzuka om met zijn HRC Factory Team teamgenoten Takumi Takahashi en Takaaki Nakagami deel te nemen aan deze Final Pre-Race Test op het circuit van Suzuka.

Voor Camier verliep deze test echter allesbehalve naar wens. De net van een vervelende blessure – opgelopen tijdens de World Superbike ronde in Aragon – herstelde Honda coureur kwam tijdens de eerste dag namelijk hard ten val waarbij hij naar nu bekend is geworden een rug- en nekblessure aan over heeft gehouden.

Medisch onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er sprake is van een gebroken C5 ruggenwervel. Door deze blessure zal Camier definitief af moeten zien van deelname aan de 2018 editie van het prestigieuze World Endurance evenement.

Camier heeft van de Japanse artsen toestemming gekregen om zelfstandig terug te keren naar Europa en is inmiddels op de terugweg naar huis voor verder medisch onderzoek bij zijn eigen vertrouwde artsen. De verwachting is dat het herstel enkele weken in beslag zal nemen en dat Camier half augustus voldoende hersteld zal zijn om met zijn Red Bull Honda World Superbike Team deel te nemen aan een geplande test op het circuit van Portimâo.

Het WorldSBK geniet momenteel van een negen weken durende zomerpauze. De volgende ronde van het kampioenschap in het Portugese Portimâo staat pas in het weekend van 14 t/m 16 september op de kalender, deelname hieraan lijkt dan ook vooralsnog niet in gevaar te komen.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl