456
leon-haslam
Twee keer een tweede plaats voor Leon Haslam | foto© Kawasaki Racing

De laatste race van het 2016 All Japan Superbike kampioenschap werd zondag al in de eerste ronde stilgelegd vanwege een crash waarbij drie coureurs betrokken waren. Ondanks dat de beelden in eerste instantie het ergste deden vermoeden bleken de verwondingen achteraf mee te vallen.

Dit weekend werden op het circuit van Suzuka de finale races verreden van het All Japan Superbike kampioenschap. Nadat Yamaha coureur Katsuyuki Nakasuga tijdens de eerste wedstrijd met een overwinning het kampioenschap veilig had weten te stellen ging het zondagochtend in de eerste ronde van de tweede en allerlaatste wedstrijd van het seizoen flink mis toen Yukio Kagayama de controle over zijn machine verloor. De Suzuki coureur kwam daarbij ten val waarna de achter hem rijdende Leon Haslam – dit weekend op uitnodiging van Kawasaki met een wildcard aan deelnemend – en Kazuki Watanabe Kagayama niet meer konden ontwijken met als gevolg een horrorcrash.

De crash is te zien na 14 minuut en 30 seconden in bovenstaande video

De wedstrijdleiding besloot de race meteen stil te leggen. Ondanks een flinke chaos bleken de drie coureurs het er wonderwel goed van afgebracht te hebben.  Alleen Watanabe werd overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis, maar ook zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Kagayama en Haslam stonden na de onderbreking zelf weer op de startgrid voor de herstart.

De inmiddels tot Japans kampioen gekroonde Nakasuga won vervolgens ook de laatste wedstrijd terwijl Haslam net als tijdens de eerste wedstrijd van het weekend opnieuw tweede werd.